Ključna reč ove sezone je gloss(ier)! Da, namerno sam ovo napisala. Kako se trendovi u lepoti, kao i u modi iznova vraćaju, bilo je krajnje vreme da nam se vrati i sjaj. Dani matiranja su očigledno prošlost, dobrodošao gloss. Svaka od nas voli da eksperimentiše sa različitim trendovima, ali zapostavljanje nege može biti pogubno za lice. Međutim, ako voliš da koristiš razne mackalice, i to na dnevnom nivou, vodi se mišlju da tvoja koža zahteva konstantnu brigu. I tu dolazi on, novi miljenik Instagram generacije – Glossier.

Znam da si prisutna na društvenim mrežama, ko nije? Ako imaš naviku da, kao i svaka od nas, stalno tragaš za kozmetičkim novitetima online, sigurno ti nije promakao logo brenda Glossier. Boldovana crna slova na neodoljivo fotogeničnim pakovanjima zaludela su ceo svet. Zavodljivo pakovanje vredno Instagram slike nije jedini razlog globalne popularnosti. Ono što ih izdvaja od drugih jeste stalna interakcija sa potrošačima. Stavljajući svoje kupce u centar interesovanja, uspeli su da pridobiju horde stalnih korisnika. O važnosti zadovoljstva mušterija govori i jedna situacija u kojoj se devojka na Twitteru požalila da joj je pas pojeo olovku za obrve ove marke, na šta su joj iz kompanije dali popust od 5$ na sledeću porudžbinu. Kul, zar ne? Glossier nam šalje jasnu poruku da je pored kvaliteta proizvoda, danas neophodno da brend poseduje i ličnost. Očigledno su uvideli važnost kreiranja beauty zajednice, te je internet komunikacija uključena kao važna komponenta koja potpomaže prodaju.

Kako je već dugo poznata psihološka činjenica da svaka osoba želi da bude deo neke grupe, da oseća pripadnost, osnivanje “Instagram porodice” je bio logičan marketinški potez koji je urodio plodom. Profil koj broji 2.4 miliona pratilaca je nešto vredno pomena. Stalno objavljivanje fotografija koje kupci postavljaju na ovu platformu čini da se oni osećaju kao učesnici u procesu širenja brenda, što im daje osećaj bitnosti.

Comments