Upoznajte Marinu Vodeničar, glumicu čija karijera govori više od hiljadu reči. Ona je bogatu glumačku karijeru izgradila ulogama u mnogim serijiama, kao i filmovima – a neke od njenih najpoznatijih uloga su uloga Slavice u seriji „Vratiće se rode“, Dijane u seriji „Žene sa Dedinja“ i Milje u čuvenoj seriji iz 2017. godine „Senke nad Balkanom“. Od filmskih ostvarenja u kojima smo je mogli videti izdvajaju se nagrađivani film ,,Varvari”, kao i „Pametnice“ i „Vir“; za ulogu u „Pametnicama“ proglašena je najboljom glumicom, a za ulogu u ostvarenju „Vir“ nominovana je za nagradu Kristalna Prizma – poznatu i kao takozvani “srpski Oskar”. Takođe, pored mnogobrojnih uloga na filmskom platnu i na malim ekranima, Marinu smo mogli videti i u pozorištu. Trenuto se kraju bliži proces pozorišne predstave „Kovači“ u Kikindskom narodnom pozorištu, u kojem igra jednu od glavnih uloga – nemicu Lujzu, i koju ćete moći premijerno da pogledate 10. oktobra. Ova predstava, u režiji perspektivne, mlade rediteljke Tijane Vasić otvoriće pozorišnu sezonu u Kikindi, a šta Marina ima da kaže o ovom projektu, svojoj karijeri i budućim planovima, pročitajte u nastavku teksta.

IMG 1072f e1602251250883 Glumica Marina Vodeničar: Uvek zavolim lik koji tumačim

WANNABE MAGAZINE: Zdravo Marina, za početak, ova godina nikome nije baš laka – kako si?

MARINA: Dobro sam, zapravo odlično s obzirom na to da sam se konačno vratila poslu i to u pozorištu. Nisam ni bila svana koliko su mi nedostajale probe i predstave tako da se baš radujem početku sezone.

WANNABE MAGAZINE: Kada si shvatila da je glumački poziv za tebe?

MARINA: Kada sam primljena na Fakultet Dramskih Umetnosti i to na klasu kod jednog od najboljih profesora Vladimira Jevtovića. To je na neki način bila potvrda mog interesovanja za glumu i toga da želja da se time bavim ipak ima smisla.

WANNABE MAGAZINE: Šta je bio tvoj prvi ozbiljniji projekat u karijeri i da li ti je u lepom sećanju?

MARINA: Prvi ozbiljan projekat sam radila i pre nego što sam imala bilo kakvu karijeru na vidiku. U pitanju je bila jedna dečija serija koju sam pripremala i snimala celo leto ali sam je nažalost na pola morala napustiti zato što sam primljena na fakultet, pa nije bilo izvodljivo da nastavim snimanje. Bilo mi je krivo upravo zbog toga što mi je rad na tom projektu bio jako lepo i korisno iskustvo.

IMG 1054f e1602251296444 Glumica Marina Vodeničar: Uvek zavolim lik koji tumačim

WANNABE MAGAZINE: Kako izgleda baviti se glumačkim, odnosno umetničkim radom u Srbiji?

MARINA: Izgleda tako da sve manje ima veze jedno s drugim, odnosno gluma sa umetnošću. Čini mi se da se ne ceni dovoljno ali što je još gore – da ni sami glumci ne vrednuju sebe pa samim tim ni svoj poziv kao umetnički. Tako da je zapravo veliki izazov baviti se glumom kao umetnošću u Srbiji danas.

WANNABE MAGAZINE: Imaš li omiljenu ulogu do sada, ili je to pitanje za tebe kao da pitam “koje ti je omiljeno dete”?

MARINA: Uvek je omiljena uloga ona na kojoj se trenutno radi. Šalim se, mada ja zaista kroz rad na nekon komadu uvek zavolim lik koji tumačim. Ako bih morala da izdvojim posebno drage uloge koje sam odigrala u pozorištu i na koje sam ponosna; izdvojila bih ulogu Murlin Murlo iz istoimene predstave, a zatim ulogu Jelene iz moje diplomske predstave ,,Čorba od kanarinca”, a na kraju i splet raznih ženskih likova koje sam odigrala u predstavi ,,Kako ubiti suprugu i zašto”.

WANNABE MAGAZINE: Serija “Vratiće se rode” definitivno je obeležila jednu generaciju. Kako je izgledalo biti deo ovog projekta?

MARINA: Izgledalo je tako da me većina ljudi i dan danas prepoznaje najviše po ulozi iz te serije, što znači da je bilo upečatljiva kao i cela serija – koja je uostalom ostavila veliki trag i smatra se prekretnicom za domaći seriski program. Sam rad na tom projekru bio je veoma ozbiljan, profesionalan i svakako zabavan sa tolikim brojem inspirativnih kolega na jednom mestu.

IMG 1087f e1602251337219 Glumica Marina Vodeničar: Uvek zavolim lik koji tumačim
Comments