Izgleda da je zeleniji i održiviji život konačno uticao na sve nas, jer nam se zelena boja vratila u modu. Na nju, svakako, ne gledamo kao na osnovnu, odnosno neutralnu, ali – zar zelena nije najprirodnija boja koju možemo naći u svojoj okolini? Svakako, ko god da je “zadužen” za postavljanje trendova – odlučio je da zelena boja obeleži ovu godinu, kako u dizajnu i modi, tako i u svetu šminke. Zato vam predstavljamo trendy predloge kako da inkorporirate zelenu boju u svoj život!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Makeup Artist (@makeupbylennie)

Zelena boja je dobila svoj nadimak, a to je Gen Z zelena, jer, kao što je roze bila veoma popularna među milenijalcima, tako je zelena popularna među generacijom Z. Nebitno je da li biste se radije opredelili za tamnije nijanse ili za drečavo zelenu – nemoguće je da ćete pogrešiti. Prekrijte svoje kapke zelenom šljokičastom senkom i sigurno ćete biti in. I ne zaboravimo na zelenu kosu, jer je trenutno svuda oko nas.

Popularnost ove boje šminkeri pripisuju modnim dizajnerima, konkretno velikoj modnoj kući Bottega Veneta koja je u svojoj reviji proleće/leto 2021. ovu boju ponovo učinila aktuelnom. Takođe, kao što se mnogi trendovi vremenom recikliraju, tako se i trend jarkih i drečavijih boja ponovo vraća, istom jačinom kao u periodu 80-ih i 90-ih godina.

Zelena šminka

Izgleda da je zelena sledeći IT trend za šminku. Možda nikada sebe niste zamišljali sa ovom nijansom na kapcima, ali postoje lookovi koji treba da isprobate, pa makar i samo se našminkali, fotkali i sedeli kod kuće.

Sa šminkom je inkorporiranje boje, zapravo, najlakše. Pronađite nijansu zelene koja najbolje ide uz vaš ten, a mi vam možemo u tome pomoći. Ako imate maslinasti podton, ostanite pri tamnijim nijansama, poput maslinastozelene ili kore avokada. Za tamnije nijanse kože najbolje su svetlucave zelene senke, dok se za svetle tonove preporučuju i svetle nijanse poput pastelne zelene boje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Makeup Artist (@makeupbylennie)

Ako imate zelene ili smeđe oči, idealna nijansa za vas je zelena kojom prevladava žuti pigment. Uz tamnobraon i crne oči možete staviti svaku zelenu senku koju posedujete – vama crnookima je najlakše! Ne zaboravite, šminka je tu da biste se njome igrali, tako da, umesto crnom, izvucite ajlajner zelenom olovkom i biće dovoljno.

Comments