Google Lens aplikacija osmišljena je kao dodatak Google Photos-a, tako da uz pomoć veštačke inteligencije prepoznaje ono što ste ukadrirali kroz kameru i nudi sve moguće linkove i informacije preko pretraživača. Za pasionirane turiste, ova aplikacija zamenjuje gomile priručnika i turističke vodiče – možete sami da lutate i istražujete, koristeći Google Lens. Wescover se pridružio Lens-u, mapirajući umetničke radove i omogućavajući korisnicima da umetnička dela, koja im skrenu pažnju, povežu sa umetnikom i njegovim ostalim radovima i aktivnostima.

Digitalna arhiva umetnosti trenutno sadrži više od 50 000 svetskih unikata, a Wescover je počeo saradnju sa Google Lens-om mapirajući umetnička dela u San Francisku, počev od čuvenog izložbenog restorana In Situ, muzeja savremene umetnosti (MOMA) i puno ležernih mesta širom grada, kao što je unutrašnjost kafića Craftsman and Wolves.

los anđeles 1 Google Lens x Wescover: Sada možeš da istražuješ umetničku scenu Los Anđelesa pomoću aplikacije!

Platforma za otkrivanje umetnosti nedavno se proširila na mnogo veći grad – Los Anđeles – omogućavajući stanovnicima i posetiocima da otkriju omiljena dela umetnosti i dizajna korišćenjem aplikacije Google Lens, za otključavanje putem Wescover-a dodatnog nivoa informacija o umetnosti i umetniku, koji bi možda ostali nepoznati i necenjeni.

Neki od objekata čiju su pristupačnost unapredili Wescoer i Google Lens su mural iz filma “The Row” (Leta Sobierajski), mural zahvalnosti Ruben Rojas, slike Jessalyn Brooks u baru Calou, umetnička dela u losanđeleskom hotelu Ace…

Comments