Zamislite sledeću situaciju: leto je, na terasi sa savršenim pogledom uz karirani stoljnak i sveće, večerate sa nekim ko je baš uspeo da u vašem srcu probudi ono nešto čemu se svi nadamo. Večera je spremna, u vazduhu se oseća ljubav, o romantici i da ne govorimo, trenutak je savršen. Fali samo neka relaksirajuća muzika i filmski momenat je potpun. Tu na scenu, bez pogovora, nastupa jedan jedini Gotan Project. Ovaj francusko – argentinsko – belgijski trio iz Pariza postoji već jedanaest godina i trenutno je na turneji na kojoj promoviše svoj osmi album Tango 3.0, u okviru koje nam i dolazi u, zimom zbunjeni, Beograd. Sebe definišu kao vrhunske argentinske muzičare prognane u Pariz. Obišli su pola sveta, radili sa Džajlsom Pitersonom, pravili muziku za filmove, a zaslužni su i za povratak tanga na svetsku scenu.

Čim su francuzi umešali prste, znači da se nećete pokajati, ali nemojmo zaboraviti i onaj argentinski deo u ovom svetom trojstvu koji Gotan čini onim što jeste. A šta je Gotan project? Za one koji još nisu imali prilike da otkriju čari Gotanove elektronske romantike, jeste, reč je o elektronskoj muzici, semplovima, bitovima, ponavljanju. Međutim, Gotan Project je čedo elektronske muzike koje ima dušu. Dok ih slušate teško da ćete moći da se oduprete utisku da je reč o orkestru koji je upravo došao iz nekog malog lokala u predgrađu Pariza ili možda sa snjimanja poslednjeg filma Pedra Almodovara. Harmonika, truba, španska gitara, klarinet, samo su neki od instrumenata koji se mogu čuti u muzici Gotana. Začinite to iskusnim ženskim vokalima na španskom, brzim latino ritmovima, smirujućim bas linijama i dobili ste ono što ovaj sastav čini toliko neverovatnim. Od sporijih pesama, za duge romantične poglede uz držanje za ruku, do strastvenih momenata za gužvanje čaršafa ili možda samo jedan ples, ovaj trio u crnim odelima garantovano će probuditi život u vama, čak iako ste mislili da je romantika mrtva.

gotanproject Gotan Project: romantika i strast u džepu

Dakle, ako vam fali romantike u ovim tmurnim danima, ili ste još u onom periodu kada pokušavate da date sve od sebe kako bi zadivili nekog ko vam se sviđa ili ste jednostavno fan tanga, Beogradska Arena 17. novembra je definitivno mesto na kojem treba da budete. Devojke, možda će Gotan učiniti da pomislite kako je on baš taj sa kojim biste mogle da provedete ostatak života, a momci, Gotan će vas sigurno naterati da pomislite kako je lepa dok svetlost pada na nju. Bilo kako bilo, karte su još uvek u prodaji, cena pristupačna, barem za Arenu, uostalom ljubav nema cenu. 17. novembar, Arena, Gotan znači tango.


Jovan Nedeljkov za sebe kaže: “Izvinite ako sam previše besan.”

Comments