Muzej pop-kulture, Sijetl, Vašington

Gerijeva inspiracija za muzej pop-kulture, bio je rokenrol – kupio je nekoliko gitara, isekao ih na delove i koristio ih za pravljenje modela za građevinu. Konačni rezultat sadrži 21. 000 komada posebno obrađenih delova, koji pokrivaju zgradu kao talasi.

IAC Building, Njujork

IAC zgrada je prva Gerijeva građevina u Njujorku. Podseća na košnicu, sa dva glavna nivoa, od deset posebnih delova. Belo sivi stakleni enterijer, bio je njegov ustupak naručiocu, šefu IAC, koji je naručio promenu stakla.

Richard B. Fisher Center, Njujork

To je mala koncertna dvorana, u kojoj se prikazuje opera i druge muzičke predstave. „Prednja fasada zgrade predstavlja pozorišnu masku koja pokriva sirovo lice prostora za izvođenje. Njen apstraktan oblik priprema posetioca već na ulazu, na ono što ga čeka unutra. Ulazeći u zgradu, publika prolazi kroz niz transformativnih iskustava, koja je pripremaju za pozorišni doživljaj“ – rekao je o ovom projektu Geri.

Peter B. Lewis Building, Klivlend, Ohajo

Trake od nerđajućeg čelika uokviruju spoljašnju fasadu od cigle ove neobične zgrade u kojoj je smeštena škola menadžmenta, Case Western Reserve univerziteta.

Pročitajte još i ovo:

9 razloga da posetiš Tajland

Top 10: Ovo su najskuplji gradovi za život u 2017. godini

Fotografije koje nam dokazuju da je Paros novi Santorini

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.instagram.com

Brankica Milošević

Comments