Pokušaj da vratiš film na dane kada si počela da upotrebljavaš šminku. Seti se tih momenata i pogledaj fotografije, ukoliko ih imaš. Možda sada znaš šta si pogrešno radila, ali tada je to sve delovalo lepo i prihvatljivo. Sasvim je normalno da se stidimo, da tako kažemo, nekih naših ranijih izdanja. Međutim, ako smo dovoljno svesne sebe i svog napretka, to ne bi trebalo da bude razlog za neku vrstu blama. Jednostavno, sada kada sagledavamo te faze, treba da nam bude zanimljivo, jer smo to i tada bili mi.

Da li si se nekada zapitala da li ćeš se za nekoliko godina smejati svojoj makeup rutini? Vrlo je moguće. I to je sasvim u redu. 

Da bismo maksimalno izbegle taj osećaj koji može uslediti nakon nekoliko godina, bolje da ti sada ukažemo na stvari koje vrlo verovatno radiš pogrešno, jer si tako nekako naučena, jer je tako bilo logično. Sada imaš priliku da popraviš sve ono što možda i nisi bila svesna da radiš pogrešno. Kada promeniš sve ove stvari, ne samo da će se to odraziti na tvoj izgled pod makeup-om, već i te kako može da utiče i na zdravlje tvoje kože.

Ne koristiš kremu za okoloočno područje pre korektora 

Mnoge žene ovo ne rade zato što im niko nije rekao, zato što misle da to neće ništa promeniti. Dakle, ne govorimo o kremama koje nužno moraju da budu namenjene za bore, podočnjake i slično. Govorimo i o lajt kremama koje su namenjene za ovo područje i koje su se pokazale kao najbolje i koje su prepune vitamina. Kada ne staviš kremu pre korektora može doći, područje oko oka nije dovoljno hidrirano, korektor neće ostati onoliko dugo koliko treba da ostane. Kada staviš kremu, korektor će mnogo lepše izgledati, zadržaće se duže, a takođe stvorićeš jednu barijeru između tvoje kože i jakog korektora, koja je potrebna kako bi je zaštitila. Dakle, ovaj trik koristimo iz više razloga, a svakako da je najvažniji to što na ovaj način čuvamo našu kožu.

Ne setuješ lice

Setovanje lica ima svoju funkciju i vrlo je korisno. Pokazalo se kao ispravno u svim situacijama, bilo koji tip lica da imaš. One devojke koje imaju uglavnom suvu kožu lica izbegavaju seting puder, jer smatraju da će im tada lice biti mnogo suvo, a nakon nekoliko sati nošenjena šminke, naša koža postaje masna. I svi, apsolutno svi imamo taj problem. Sjaj lica je sasvim prihvatljiv i volimo ga na obrazima i na izraženim konturama. Ali sjaj na sredini čela i sjaj na bradi izgleda kao da smo umočili naše lice u neko ulje i to ne deluje ni malo privlačno. Naravno, naše lice se masti tokom dana, od svih proizvoda koje imamo na svom licu. Jedini način da sve to zaustavimo i da nam šminka izgleda lepo i u onom trenutnu kada poželimo na kraju dana da je skinemo, jeste puder u prahu. tvoje lice neće izgledati masno, već će imati sjaj samo na onim delovima gde ti to dozvoliš. 

Comments