Ova godina nam je definitivno svima donela neočekivane promene, koje su uzdrmale, kako svakodnevni život, tako i svetsku ekonomiju i modnu scenu. Svetske nedelje mode dobijaju potpuno novi oblik jer modne revije ne mogu da se održavaju na način na koji smo naviknuti, a head dizajneri i kreativni direktori velikih modnih kuća primorani su da na inovatvne i kreativne načine prikažu svoje kolekcije za novu sezonu.

Među kreativnim idejama izdvajamo onu koju je u delo sproveo Alessandro Michele, kreativni direktor brenda Gucci. On je Gucci Cruise kolekciju za 2021. godinu prikazao na timu dizajnera i asistenata koji su zaposleni u ovoj modnoj kući.

Kao poslednja u nizu Alessandrovih kolekcija nazvanih “trilogije ljubavi“, Gucci Cruise kolekcija, pod imenom Epilogue, nam još jednom pokazuje dokle dopire Alessandrova vizija kao kreativnog direktora. Pored toga što je prepoznatljiv po uvođenju siluete inspirisane modom 60-ih i 70-ih godina, Alessandro je poznat i po pomeranju granica u tome kako posmatrači i kupci doživljavaju ovaj brend.

Kompletno pripremanje kolekcije Epilogue snimano je u real time-u, u dvanaestočasovnom live-u koji je pratio stilizovanje i fotografisanje za lookbook kolekcije. Sam proces snimanja svega što se dešava “iza kulisa” dao nam je utisak da smo bliži brendu i prikazalo modni svet ogoljen od pristustva savršenosti koju pruža modna pista.

Comments