Kada se priča o hair trendovima za 2011. godinu, ne možemo a da ne pomenemo platinasto plavu kosu koja je potpuni hit. Iako zapravo nikada nije ni izlazila iz mode, čini se da će joj se u ovog godini posvetiti potpuna i zaslužena pažnja. Ulazimo u dekadu promena u kojoj su one drastične in, pa ako razmišljate o jednoj – slobodno razmislite i o beloj kosi koja će vas sigurno izdvojiti iz mase.

kejt pek Hairstyle 2011: platinasto plava

Ako vam je white blond previše dosadna, čekajte – imamo iznenađenje. Kako kažu modni prognostičari, sredinom ove godine u trendu će biti bela kosa za tamnim izrastkom. Nemojte odmah da ga se gnušate kao što sam ja. Ova opcija je otvorena samo za one čija ličnost može da iznese ovaj divlji miks prirode i blanša i zapravo ne mari za trendove. Ako ste vi jedni od onih koji ih stvaraju, go for it! Za nas, verne sledbenike modnog režima koji igraju na sigurno, 100% bela kosa je najbolje rešenje.

platinasta sa izrastkom Hairstyle 2011: platinasto plava

Platinasta kosa sa izrastkom je jedna stvar, ali dvobojna kosa je nešto apsolutno drugo. Ako želite da budete izrazita plavuša, evo zašto je tamniji donji deo kose veliko DON’T:

  1. druga boja će ublažiti vizuelni uticaj bele kose
  2. potpuno bela kosa odaje utisak mladalačke i hladnije elegancije dok dvobojnost naginje ka pank fazonu.

Što se tiče frizura koje se preporučuju platinastim plavušama, trendovi kažu ovako:

  • ukoliko preferirate glamurozni stajling, opredelite se za duže i klasične “bele” frizure – Kristina Agilera stil.
  • ako se pak ne vidite u klasičnom glamuru već u urbanom rok fazonu, onda se slobodno možete ugledati na australijsku manekenku Kejt Pek (prva slika). Znam da vas, kao i mene, pomisao da se ošišate ovako kratko plaši, ali dramatična frizura sa još upadljivijom bojom koja će vas izdvojiti iz gomile je još jedan modni pobednik u ovoj godini.

Tara Tomović je studentkinja novinarstva i najveći beogradski hedonista. Optimistična plavuša koja jedino zaljubljenost u Anthony Kiedisa nije prerasla. Totalno drugačija od drugih. Moto: “Energy flows where your attention goes.”

Comments