Iako ne običaj koji se kod nas praktikuje od davnina, mnogi vole da posete brojne žurke i događaje povodom Noći veštica ili Halloween-a kako bi to Amerikanci rekli. Kod njih je svakako veče 31. oktobra puno brojnih značenja i obreda koje izvode, dok je kod nas ovo samo asocijacija za zabavu, neobične izlaske i savršene kostime koji nas bar na trenutak premeste u drugačiju, interesantniju dimenziju. Ukoliko ste i same deo onih koji ovaj dan iskoriste da postanu neko drugi, dajemo vam ideju i inspiraciju za drugačije i zanimljive makeup izglede. Za vas smo malo istraživali i kroz tutorijal vam pokazujemo kako da se našminkate i dobijete najbolju masku za predstojeći provod.

Shugar skull

Jedna od maski, odnosno makeup kostima koji je najtraženiji i dosta zanimljiv kada su maskenbali u pitanju, jesu oni koji podrazumevaju spoj nečega što je u realnosti zastrašujuće, a uz to ipak slatko i interesantno. Vreme maski poput kostura, nekog look-a koji “ledi” krv u venama je prošlo, pa je baš zbog toga ova lobanja uz razne candy detalje odličan izbor za sve devojke. I da, bićete primećene ukoliko se ovako pojavite, a i moći ćete prilično da zavodite, jer vam ovakva šminka daje prostora i za to. Pogčledajte video i saznajte kako jednostavno da postignete ovaj makeup look.

elena makeup1 Halloween Makeup Tutorial: Pronađi inspiraciju za sebe

Galaxy makeup

Ukoliko ste ipak za izgled koji više podseća na princeze i neka nežnija “stvorenja” predlažemo jednu galatičku, svemirsku inspiraciju. Nebo je uvek lepo, zar ne? Posebno onda kada je Sunce u svom zalasku, jer nebo često dobije različite boje, polako počinju da se vide zvezde koje su u tom momentu beličaste, pa baš taj prizor možete preneti i na svoje lice. Mešanjem nekoliko boja, u suštini plave i roze nijanse, te malo bele olovke kojom ćete nacrtati zvezde. U svakom slučaju, tu je naš video koji će vam pomoći u tome da postignete ovakav izgled za još jednu Noć veštica.

elena makeup2 Halloween Makeup Tutorial: Pronađi inspiraciju za sebe

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Model: Elena Erdeljanović

Šminka: Nadica Lekić

Video: Vesna Kojić

Slobodan Veličanin