Od flastera do internacionalnog brenda

Brend Hansaplast® ušao je u istoriju 1922. kao prvi samolepljivi flaster za prvu pomoć i zaštitu rana, koji nema aktivne sastojke. Više od 90 godina ovi preparati pomažu prilikom lečenja rana bez pomoći lekara. Današnji moderni flasteri ne samo da ubrzavaju proces izlečenja i do 50 odsto, već i pomažu prilikom različitih problema kao što su, recimo, žuljevi i plikovi.

Brend br. 1 u 18 zemalja

U razvijenim, industrijskim zemljama svaka osoba koristi u proseku 50 cm flastera godišnje za lečenje malih rana. Od kada je uveo prve preparate na tržište, Beiersdorf je proizveo i prodao oko 17 milijardi metara flastera. Pored brenda Hansaplast®, internacionalnu porodicu brendova čine Elastoplast u Velikoj Britaniji i državama Komonvelta i Curitas u Argentini i Meksiku. Ovi brendovi dostupni su u 50 država. U 18 država širom sveta, Hansaplast® je najprodavanija vrsta flastera – flaster br.1.

Dva naučnika, jedan cilj

Dva čoveka obeležila su devedesetogodišnji put uspeha brenda Hansaplast®: farmaceut i osnivač kompanije, Paul K. Bajersdorf, koji je otkrio takozvani “Guttapercha-Pflastermulle” i 1882. registrovao patent za “proizvodnju obloženog flastera”, kao i osnivač brenda Nivea i vlasnik kompanije, dr Oskar Troplovic. On je napravio prvi veliki korak ka kreiranju prvog samolepljivog flastera 1901. godine proizvodnjom leukoplasta za pričvršćivanje zavoja. Četiri godine nakon njegove smrti, 1922. godine, Bajersdorf je lansirao Hansaplast®. Nema nijednog pouzdanog izvora za poreklo imena. Najverovatnije da je namera bila da se napravi veza između Hamburga i trgovačke federacije “Hansa” i latinske reči za flaster “emplastrum”.

Internacionalna porodica brendova

Danas, više od 200 preparata deo je ove internacionalne porodice brendova. Postoje tri kategorije: nega rana, nega stopala i otklanjanje i prevencija bola. Pored klasičnih flastera, u ponudi je raznovrsna paleta specijalizovanih flastera npr. za plikove, zatim steznika, proizvoda za redukciju ožiljaka, zavoja i traka, kao i program zaštite za najmlađe sa Dizni motivima: Miki Maus, Vini Pu, Moja mala princeza. Hansaplast® asortiman dostupan je u radnjama široke potrošnje, ali i u apotekama, koje imaju još širu ponudu specijalizovanih preparata.

Poslednje inovacije

Kao rezultat izuzetnog poznavanja kože, kao i konstantnog istraživanja novih aktivnih principa, metoda i tehnologija, od ove godine na tržištu nalazi se novi Hansaplast® Aqua Protect flaster. Hansaplast® Aqua Protect flaster namenjen je zaštiti manjih rana od vlage, prljavštine i bakterija i obezbeđuje neometano zarastanje. Poseban izazov bio je napraviti potpuno vodootporan flaster koji ipak dozvoljava koži da diše, a u isto vreme je i elastičan. Sve ove kvalitete ima novi Hansaplast® Aqua Protect. Dodatna prednost je boja koja je slična boji kože, kao i transparentni lepljivi film, koji čine da je novi Hansaplast® Aqua Protect flaster veoma neupadljiv.

Hansaplast® sa dezinfekcionim sredstvom 20

Hansaplast® Antiseptic flasteri imaju jastučić za rane natopljen antiseptikom (hlorheksidin diglukonat) koji pomaže u sprečavanju infekcija. Pogodan je za pokrivanje svih vrsta manjih rana. Propušta vazduh i dozvoljava koži da diše, dok se jastučić ne lepi za ranu. Otporan je na vodu i nečistoće. Pouzdano štiti i ne skida se.

45009 Hansaplast: Više od 90 godina tradicije, inovacije i poverenja

Hansaplast® za osetljivu kožu 20

Hansaplast® Sensitive flasteri namenjeni su posebno osetljivoj koži i pogodni za pokrivanje svih vrsta manjih rana. Mekani materijal propušta vazduh, omogućava koži da diše i vodootporan je. Lako se aplikuje i bezbolno uklanja. Jastučić flastera ne se lepi za ranu.

Hansaplast® elastični 20

Hansaplast® Elastic namenjen je zaštiti rana na delovima tela koji se savijaju ili pomeraju (koleno i lakat). Dobro prijanja, dok u isto vreme propušta vazduh i omogućava koži da diše. Jastučić flastera ne lepi se za ranu.

Hansaplast® za prste 16

Hansaplast® Finger je posebno dugačak i elastičan flaster prilagođen za upotrebu prstima (zbog savijanja i pomeranja). Dobro prijanja, pouzdano štiti i ne skida se. Jastučić flastera ne lepi se za ranu.

76861 Hansaplast: Više od 90 godina tradicije, inovacije i poverenja

Hansaplast® univerzalni 10, 20 i 40

Hansaplast® Universal plastični flasteri su vodootporni, pogodni za pokrivanje svih vrsta manjih rana. Snažno prijanjaju i štite od prodiranja vode i prljavštine, dok u isto vreme koži omogućavaju da diše. Jastučić flastera ne lepi se za ranu. Dostupan je u obliku traka različitih veličina, pa se lako aplikuje na sve delove tela.

Hansaplast® vodootporni 20

Hansaplast® Aqua protect flasteri napravljen je od tankog i fleksibilnog materijala. Propustljiv je na vazduh i dozvoljava koži da diše i štiti ranu tokom pranja, tuširanja ili kupanja. Ne iritira kožu, a dobra podnošljivost je potvrđena i na osetljivoj koži. Jastučić flastera ne lepi se za ranu. Dostupan je u obliku traka različitih veličina.

Hansaplast® klasični 1m x 6cm

Hansaplast® Classic tekstilni flasteri pogodni su za pokrivanje svih vrsta manjih rana. Izdržljivi materijal čvrsto i pouzdano prijanja i osigurava da flaster ostane na mestu, dok u isto vreme propušta vazduh i dozvoljava koži da diše. Jastučić flastera ne lepi se za ranu. Flasteri se mogu seći na željenu veličinu.

Hansaplast® protiv žuljeva 5

Hansaplast® protiv žuljeva napravljen je od posebnog materijala. Zahvaljujući hidrokoloidnoj tehnologiji koja omogućava upijanje sekreta, trenutuno ublažava bol, štiti oštećenu kožu, sprečava nastanak plikova. Ako je plik već nastao, flaster štiti od daljeg pritiska i na taj način deluje protiv bola, ali i ubrzava proces izlečenja. Zahvaljujući snažnom prijanjanju uz stopalo, sprečava prodiranje bakterija i prljavštine. Može se koristiti i tokom kupanja. Ako se formirao žulj, flaster stavite na netaknuti žulj. Otvorene žuljeve dezinfikujte. Idealan za korišćenje na nožnim prstima.

Hansaplast® corn flaster 8

Ukoliko se na nekom prstu pojavilo kurje oko, iskoristite Hansaplast® flaster protiv kurjih očiju. Sadrži aktivne sastojke koji omekšavaju kurje oko: salicilna kiselina u središtu penastog prstena omekšava strukturu kurjeg oka. Koža kurjeg oka je opuštena, što dovodi do povećane hidratacije i omekšanja područja kako bi se kurje oko lakše uklonilo. Pre upotrebe Hansaplast® flastera protiv kurjih očiju zahvaćenu površinu treba temeljno oprati i osušiti. Zatim flaster staviti centriranjem jastučeta na vrh kurjeg oka. Menjati flaster na dva dana. Nakon četiri dana, kada je zadebljanje omekšalo, lako se može ukloniti u toploj slanoj vodi i sapunom prilikom kupanja. Štiti stopala od daljnjeg pritiska.

Hansaplast® Sprej za stopala

Hansaplast® Fresh Active dezodorans za stopala sa osvežavajućim mirisom limuna i bergamota obezbeđuje dugotrajnu zaštitu stopala od neprijatnih mirisa i pruža celodnevni osećaj svežine. Pomaže u sprečavanju nastanka atletskog stopala.

Hansaplast® Silver Active

Hansaplast® Silver Active dezodorans za stopala pruža 48 sati sigurne zaštite od neugodnih mirisa stopala.

Njegovo antibakterijsko delovanje zajedno sa jonima srebra pouzdano štiti od znoja i sprečava pojavu atletskog stopala.

Hansaplast® Kids

Hansaplast® dečji flasteri sa motivima Disney junaka na sebi imaju slike omiljenih crtanih likova i dostupni su u 16 različitih motiva. Dečje rane štite od prljavštine i bakterija, otporni su na vodu i nečistoće. Pouzdano prijanjaju, ugodni su za kožu i lako se uklanjaju, a boje su sigurne za decu. Jastučić flastera ne lepi se za ranu.

10661 Hansaplast: Više od 90 godina tradicije, inovacije i poverenja
Comments