10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Pogledajte svoje nokte: lepi, uredni, moderni, zdravi? Da li primećujete brazde na noktima, da li se lako lome i listaju? Ili ste ih jednostavno prekrili i samo vam se čini da je problem rešen?

Nokti su modni detalj – odražavaju lifestyle, ali su i ogledalo lične higijene i odnosa prema sebi. Izgled noktiju govori i koliko osoba drži do sebe, koliko se neguje. Većina ljudi priznaje da prvo što primećuje kada se upoznaje sa drugom osobom jesu ruke.
Nokat je živ i stalno raste, prosečno 0,10 mm – 0,15 mm dnevno, mesečno 3 mm. Ukoliko se ošteti, biće potrebno 3 do 6 meseci da ponovo izraste.

Nokti su otporni, ali samo do određene tačke. Na njihov izgled utiču mnogi faktori, neke ste nasledili, drugi su vezani za vašu fizičku kondiciju, godišnje doba. Fizički se nokti oštećuju grickanjem ili nadogradnjom.

Ipak za rast nokta najvažnije je kako se hranite. Dijeta može značajno da uspori rast noktiju.

Slika nokti web banner 3 Happy hands: Kako do lepih i zdravih noktiju

Nedostatak nekog hranljivog sastojka u organizmu prvo se primeti na noktima, jer on stalno raste – ćelije ležišta nokta neprekidno se dele. Bele mrljice, povijanje ka dole, neravna površina nokta pokazatelji su deficita vitamina A, C ili E, folne kiseline, ili proteina. Zato kalcijum i vitamini D i E podstiču rast i utiču na čvrstinu noktiju. Za jake, lepe i zdrave nokte potrebni su gvožđe, kalijum i cink. Nedostatak B vitamina uzrokuje lomljivost sa horizontalnim i vertikalnim brazdama. Bele tačkice na noktima javljaju se pri nedovoljnom unosu cinka.

Nega noktiju podrazumeva više od posete kozmetičkim salonima i primene raznih kozmetičkih proizvoda spolja. Pravilno balansirana ishrana nokta osnova je njegovog zdravog, a time i lepog izgleda.

Merz Spezial dražeje obezbeđuju sve što je potrebno za formiranje jakih i lepih noktiju. Uverite se zašto je ovaj proizvod 50 godina broj 1 u Nemačkoj u nezi kože, kose i noktiju.

Editors choice