Ovogodišnja lista izvođača raste iz nedelje u nedelju, a fenomenalnoj listi izvođača priključuju se dva izuzetno popularna američka hardcore sastava. Za ljubitelje tvrdog zvuka, ovo će biti još jedno pakleno leto na tvrđavi.

Hatebreed i Suicidal Tendencies su verovatno dva najpopularnija američka hardcore benda i ovog leta se priključuju ostalim izvođačima na Fusion i glavnoj bini. Hatebreed, koji su od nastanka do 2006. godine objavili četiri izvanredna albuma njihovog žanra, jedan su od najpoznatijih hardcore sastava današnjice. Obećavaju odličnu svirku uz šarenolike hitove iz dosadašnje karijere. Njihove starije kolege iz sastava Suicidal Tendencies svoj zvuk su zasnovali i kasnije utemeljili crossover trash i skate punk muzikom. Bend koji od početka prati loš glas zbog navodne povezanosti sa nasiljem nikada nije izneverio što koncertnu, što festivalsku publiku. Ludi Majko (Cyko Miko) i ekipa, koji su pretprošle godine oduvali Explosive binu, na kojoj su svi od fanova iz prvog reda, pa do obezbeđenja skakali i pevali hitove – zasluženo se vraćaju na Main Stage. Da li će do jula izdati deveti studijski album, malo je verovatno, ali u svojoj bogatoj diskografiji sigurno će se naći po nešto za svakog.

fotka12 Hardcore Exit

2010. godine na Explosiveu

Ukoliko ste ljubitelj ovog zvuka ili jednostavno želite da se prisetite mladih i buntovnih dana, ova dva benda su odličan izbor za vas.

Izvor fotografije: Exit


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments