Hijaluronska kiselina je jedna od najvažnijih supstanci protiv starenja kože, bilo da je u injekcijama za popunjavanje bora ili povećanje usana ili, pak, specijalnim preparatima za negu kože i borbu protiv bora.

Pre samo deset godina termin “hijaluronska kiselina” je bio nepoznanica većini potrošača. Samo je nekolicina pacijenata koji boluju od artroze poznavalo taj termin. Svemoćna hijaluronska kiselina je prirodni sastojak sinovijalne tečnosti u našim zglobovima, koji nedostaje obolelima od artroze. A danas? To je neizostavan termin u svim tekstovima i studijama koji se bave antiaging filozofijom. Providna supstanca – starogrčka reč hyalos znači staklo – nastavlja da iznenađuje ne samo obične ljude već i lekare.

Prirodni rezervoar vode

Hijaluronska kiselina je postala toliko popularna zbog sposobnosti vezivanja velike količine vode. Ona apsorbuje vodu poput sunđera i ima sposobnost da veže i do hiljadu puta veću zapreminu vode od sopstvene! Prirodno se nalazi u svim delovima tela gde je vlažnost neophodna za funkcionisanje, kao što su: staklasto telo u našem oku, vezivna tkiva, sinovijalna tečnost. Ona ima i antizapaljenski efekat i ubrzava proces ozdravljenja. Svakako, kako starimo nivo proizvodnje hijaluronske kiseline u našem telu opada. Već od tridesete godine to se dešava kontinuirano i osobe stare oko 60 godina imaju samo 10% hijaluronske kiseline u odnosu na adolescentski period.

Hijaluronska kiselina u dermatologiji i kozmetici

U zavisnosti od dužine lanca i molekularne težine, hijaluronska kiselina može da ima različita stanja: od puderastog do tečnog ili oblika gela.

U estetskoj medicini, hijaluronska kiselina je trenutno jedan od najčešće korišćenih filera za bore i jedan od najčešće korišćenih materijala za povećanje volumena lica i usana. Mogućnost da vezuje vodu i da samim tim povećava volumen koristi se u mnogim antiaging preparatima, zbog sposobnosti da efikasno redukuje bore i hidrira kožu. Različite vrste hijaluronske kiseline se koriste u antiaging medicini. Viskoznost i dužina lanaca se razlikuju u zavisnosti od dela i sloja kože u koji se ubrizgava filer: od onih ultra kratkih za usne do veoma dugih za recimo površinu ispod mišića obraza.

Untitled 17 Hijaluronska kiselina: Must have u borbi protiv bora

Krema za kombinovanu kožu

Međutim, rezultati ubrizgavanja filera nisu trajni. Enzimi kože, hijaluroniadaze, razgrađuju unetu hijaluronsku kiselinu. U zavisnosti od dužine lanca i sloja kože koji je tretiran, proces razgradnje traje od 6 do 12 meseci.

Pacijenti prirodno žele da efekti injekcija filera što duže traju. Za produženje efekta injekcija pomoć možemo potražiti u medicinskoj kozmetici. Efikasnost Eucerin® Hyaluron Filler preparata je klinički dokazana. Korišćenjem Eucerin® Hyaluron Filler preparata vidljivo se poboljšava efekat tretmana filerima. Ono što je od velike važnosti i pomoći pacijentima je da se preparati mogu koristiti odmah nakon tretmana, bez bilo kakvih neželjenih efekata.

Klinički dokazana efikasnost Eucerin® Hyaluron Filler preparata uz injekcije

Klinička studija koja je sprovedena na 47 žena starosti od 30 do 65 godina sastojala se u upotrebi preparata četiri nedelje pre tretmana injekcijama hijaluronske kiseline, samo na jednoj strani lica, dok je druga strana tretirana običnom kremom. Nakon tog perioda, pacijentima su ubrizgane injekcije, a tretman je nastavljen još 14 nedelja. Istraživanje je sprovedeno u Dermatologikum klinici u Hamburgu, pod budnim okom dr Velfa Pragera (Welf Prager), a fotografije obe strane lica, nakon svake faze istraživanja, rađene su pod standardizovanim svetlosnim uslovima, kako bi se efekti najbolje uočili. Rezultati studije u potpunosti su dokazali efikasnost aktivnih supstanci Eucerin® Hyaluron Filler preparata, jer je razlika u vidljivosti bora između polovine lica koja je bila tretirana preparatom i one na koje je nanošena samo obična krema bila primetna golim okom.

Iako su tretmani injekcijama hijaluronske kiseline planetarni mega hit (procenjeno je da se godišnje sprovede više od pet miliona tretmana), ima još onih koji smatraju da je ova metoda previše invazivna ili previše skupa. Inspirisan ovim tretmanima i potrebom za neinvazivnim načinima da se efikasno popune bore, Eucerin Anti-Age Centar je formulisao Eucerin® Hyaluron Filler liniju preparata koja je dostupna u apotekama. Iskoristite mogućnost da u apotekama dobijete informacije o načinu delovanja, preporučenoj upotrebi, kao i savet i pomoć pri izboru idealnog preparata za vaš tip kože.

Eucerin® Hyaluron Filler – vaš pouzdani saveznik u borbi protiv bora

Eucerin® Hyaluron Filler koncentrat

Koncentrat snabdeva dublje slojeve kože hijaluronskom kiselinom kratkog lanca, koja značajno bolje prodire kroz kožu. Zbog veoma visoke koncentracije hijaluronske kiseline i kako bi preparat ostao nepromenjenog sastava i koncentracije, pakovan je u šest pojedinačnih ampula. Jedna ampula je dovoljna za jednu nedelju tretmana. Eucerin® Hyaluron Filler koncentrat pojačava efekat dnevne, noćne i kreme oko očiju i efikasno popunjava čak i duboke bore iznutra. Osim hijaluronske kiseline ovaj lagani serum sadrži i bioaktivni saponin, koji stimuliše proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i tako dodatno popunjava bore. Dobra podnošljivost, čak i na suvoj i osetljivoj koži, dermatološki je potvrđena. Za najbolje efekte nanesite malu količinu koncentrata na prste dva puta dnevno, pre dnevne i pre noćne kreme, i nežno utrljajte u prethodno očišćenu kožu. Eucerin® Hyaluron Filler koncentrat se može koristiti pre bilo koje dnevne ili noćne kreme.

Pakovanje: 30 ml. Okvirna cena proizvoda: 2,700 din.

Eucerin® Hyaluron Filler dnevna krema SPF 15 i UVA zaštita

Popunjava bore iznutra i vidljivo smanjuje čak i duboke bore.

Blaga formulacija koju koža brzo upija ima lagan i prijatan miris i idealna je podloga za šminku. Dermatološke studije su pokazale da vidljivo ublažava bore na čelu, oko usana i nosa, a preporučuje se i upotreba nakon dermatoloških injekcija hijaluronske kiseline. Veoma dobra podnošljivost i efikasnost dokazane su kliničkim studijama.

Proizvod Eucerin Hyaluron Filler Dnevna krema za suvu koŝu Hijaluronska kiselina: Must have u borbi protiv bora

Eucerin® Hyaluron Filler dnevna krema

Pakovanje: 50 ml. Okvirna cena proizvoda: 2,600 din.

Eucerin® Hyaluron Filler noćna krema

Intenzivna noćna nega protiv bora popunjava bore iznutra i vidljivo smanjuje čak i duboke bore. Obnavlja volumen, elastičnost i čvrstinu kože. Podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži. Blaga formulacija koju koža brzo upija sadrži pantenol za prirodnu regeneraciju kože tokom noći, laganog je i prijatnog mirisa. Vidljivo ublažava bore na čelu, oko usana i nosa i pogodna je za upotrebu nakon dermatoloških injekcija hijaluronske kiseline. Veoma dobra podnošljivost i efikasnost dokazane su kliničkim studijama.

Proizvod Eucerin Hyaluron Filler No─çna krema Hijaluronska kiselina: Must have u borbi protiv bora

Eucerin® Hyaluron Filler noćna krema

Pakovanje: 50 ml. Okvirna cena proizvoda: 2,800 din.

Eucerin® Hyaluron Filler krema oko očiju

Tretman za intenzivno popunjavanje bora oko očiju sa SPF 15 i UVA zaštitom popunjava bore u osetljivom području oko očiju i vidljivo smanjuje čak i duboke bore. Ne sadrži parfeme i idealna je podloga za šminku. Ovaj preparat testiran je od strane oftalmologa i pogodan je i za osobe koje nose kontaktna sočiva.

Proizvod Eucerin Hyaluron Filler Koncentrat 6x5ml Hijaluronska kiselina: Must have u borbi protiv bora

Eucerin® Hyaluron Filler krema oko očiju

Pakovanje: 15 ml. Okvirna cena proizvoda: 2,100 din.

Comments