Da muzičke zvezde osim muzike prodaju sve što se prodati može je već opštepoznata činjenica. Da muzičari sve više izbacuju parfeme i modne linije je takođe poznato. Ali, osim Didija, retko koji muški muzičar se usudio da lansira svoj brend, pogotovo onaj modni. Da zalepi svoj label. Stoga je ovaj tekst posvećen momcima sa stilom i petljom da se upuste u ovaj, ah kako zbunjujuć i magičan svet mode.

kanye pharrell marc jacobs Hip hop sa stilom: momci sa brendovima

Pharrell Williams

BBC Ice cream vas verovatno asocira na britanske reportere koji jedu sladoled. Iza ove skraćenice krije se zapravo ime jednog od najuticajnijih label-a za dečake, skejtere sa puno stila. U pitanju je Farelova (Pharrell) marka Billionaire Boys Club.

Čovek, koji je poput Gven Stefani (Gwen Stefani) od samog početka imao stila, jedva je dočekao da  pre nekoliko godina dizajnira svoje komade za fanove. Poprilično slatki, geek, svetlucavi printovi na majicama odišu nečim dečačkim, što je tako karakteristično za Farelov stil. Saradnja sa brendom H&M iz 2008. u kampanji za borbu protiv AIDS-a, takođe pokazuje i njegovo dizajnersko umeće, sa porukama upućenim širokim narodnim masama. Naime, majice, dizajnirane od strane njega i kolega iz benda N*E*R*D* imale su jasnu poruku: Use your brain.

BBC Icecream prodavnice širom sveta ubacuju vas u svet muškaraca koji nikada neće odrasti. Same kolekcije su uvek obeležene Star Trek-ovima, šarenim printovima (autentičnih boja), sladoledima, mozgovima i sličnim “štreberskim” motivima. Komadi su krajnje zanimljivi jer predstavljaju uvek dva različita sveta spojena u jednom. Tamni bejzbol duksevi prošarani zvezdama, uske vojne jakne, kombinovane sa surferskim šorcevima, džemperčići sa naivnim amblemima. Njegove kreacije se najbolje mogu uporediti sa A Bathing Ape kolekcijama, iako Farel na svoju marku lupi izuzetan lični pečat. Nema stvari iz kolekcije koju on sam ne bi obukao.

bbc ice cream ny 03 Hip hop sa stilom: momci sa brendovima

Kanye West

louis Hip hop sa stilom: momci sa brendovima

Poput gorepomenutog Farela i ovaj čovek ima stila, doduše otmenijeg i odraslijeg. Ovaj talentovani umetnik predstavlja jednog od najizuzetnijih hip-hop muzičara današnjice, sa još jednim talentom – darom za modu. Od početka svoje karijere Kanije (Kanye) je u rimama često spominjao modu, a pogotovo Luj Viton (Louis Vuitton). Samozvani Luj Viton Don, došao je pre nekoliko godina na ideju da izbaci svoju kolekciju patika.  Da se ne bi mučio sam i izgubljen u tako surovom svetu mode, Mark Džejkobs (Marc Jacobs) je svoju vernu mušteriju uzeo pod svoje, da bi 2008. njihova Luj Viton footwear kolekcija videla svetlost dana.

wannabe22 Hip hop sa stilom: momci sa brendovima

Patike i mokasine njegove kolekcije pravo su oličenje izgleda jednog otmenog, mladog čoveka, sa mešavinom klasike i nečeg skoz modernog.


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky strike,  festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments