Hipsterska subkultura kao i svaka subkultura obuhvata celokupni stil života jedne osobe. Asocijacije na hipstere su ljubav prema prirodi, kreativna profesionalna zanimanja, indie, alternativna muzika različitih žanrova, ali i specifični modni ukus.

Najznačajniji aspekt hipsterske mode na kome je zasnovan njihov identitet je da nije važno koliko nešto košta. Naime, hipsteri insistiraju na tome da određeni komad garderobe ne treba da bude naš izbor samo ukoliko ima “status”, tj. ukoliko je delo poznatog dizajnera ili modne kuće. Ono što je važno je da izgleda dobro i da izražava senzibilitet neke osobe. Na neki način hipsteri su kroz modu izražavali i svoj bunt prema potrošačkom društvu i neumerenom trošenju novca na garderobu. Zapravo, hipsterska estetika se polako formirala zasnovana na odsustvu finansijske svesti. To ne znači da hipsterski komad garderobe nužno mora da bude jeftin, već znači da cena ne treba da nam bude kategorija kojom se rukovodimo pri kupovini.

Iako je inicijalna ideja hipstera bila da stvore modni stil koji se opire pravilima i estetici visoke mode, masovne proizvodnje, mejnstrim fashion predlozima, danas se sve češće događa to da se hipsterski modni stil prepliće i poklapa sa mejnstrim modom, a neke modne predloge koje bismo pre par godina okarakterisali kao isključivo hipsterske, danas su usvojili i oni koji bi sebe definisali kao stroge oponente hipsterizma, a oni koji sebe nazivaju hipsterima ne libe se da se pridržavaju saveta ili kupuju komade najvećih modnih ikona.

Zato smo, inspirisani hipsterskim lajfstajlom, izdvojili nekoliko super predloga ukoliko si planirala da se upustiš u prolećni šoping i osvežiš svoj garderober nekim novim, laganim, nosivim, opuštenim, ali istovremeno i stajliš detaljima.

Print je sve!

Šarene majice i košulje savršeno idu uz ravne, jednobojne cipele i šortseve. Lagana i široka garderoba koja istovremeno deluje i stajliš i opušteno, kao da se nisi isuviše trudila oko uklapanja, pravi je izbor za prolećne i letnje dane.

Go vintage!

Vintage komadi garderobe, cvetne haljine i suknje A kroja, retro, romantične košuljice, boho stil, takođe postaju univerzalni komadi koje skoro svaka devojka poseduje u svom garderoberu.

Daj šansu kimonu!

Kimono najrazličitijih boja i dezena je hit već nekoliko letnjih i prolećnih sezona. Kimono možeš nositi kako pri neformalnim sastancima, kafama sa drugaricama, neobaveznim šetnjama, tako i u nešto formalnijim i svečanijim prilikama. Obrati pažnju na njihov sastav i razmisli o potencijalnim kombinacijama sa već postojećim komadima garderobe u svom ormanu.

Music is fashion!

Majice sa slikama tvojih omiljenih bendova mogu biti glavni deo stajlinga za koncerte i izlaske, možeš ih nositi ispod sakoa, uz farmerke, suknje, nema pravila, samo se opusti i prepusti mašti.

Comments