Iskoristite poslednji čarter let do Andaluzije ove sezone uz velike popuste i do 200 evra.

Još 29. avgusta bićete u prilici da sa Filip Travelom poletite do atraktivne destinacije Španije, koja pored prelepih dugih peščanih plaža, luksuznih hotelskih kompleksa i resorta, nudi i bogatu ponudu fakultativnih izleta.

Costa de Almeria, turistička oblast u istočnoj Andaluziji, nova je turistička zona za naše putnike. Špancima je decenijama omiljena destinacija za odmor, kako zbog 300 sunčanih dana tokom godine, tako i zbog čistog mora,lepih, peščanih plaža koje su iz godine u godinu nagrađivane plavom zastavicom za kvalitet. Ovoj oblasti pripada oko 270 km obale, koja se proteže između dve provincije – Granade na jugozapadu i Murcia na severoistoku.

Roquetas de Mar 800x600 Hit leta u Filip Travelu: Costa de Almeria, Andaluzija

Roketas de Mar

Najpopularnija letovališta se nalaze u zalivu u kome centralno mesto zauzima grad Almeria, ujedno i glavni grad istoimene provincije. Grad koji je svoju istoriju započeo kao važna arapska luka 955. godine, danas je živopisni mediteranski grad, sa oko 200 hiljada stanovnika. Simbol grada Alcazaba de Almeria je tvrđava koju su podigli Mavari u srednjem veku, a koja je delimično porušena u zemljotresu koji je zadesio tu oblast u 16. veku. Inače, grad okružuje suv pojas nalik na pustinju, te su zbog toga ovi predeli odlično poslužili kao ambijent za snimanje vestern filmova sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Deo ove oblasti je proglašen i za nacionalni park pod zaštitom države – Cabo de Gata. Obalom dominiraju neke od najlepših prirodnih plaža u Španiji, sa ribarskim seocima koja prekidaju kilometre peska i stena.

Najpopularnija letovališta u ovoj zoni su Roketas de Mar i Agvadulse. Roketas, sa hotelskom zonom u kojoj se nalazi većina hotela iz naše ponude, udaljen je od Almerie 18 km. S obzirom na brojne sadržaje poput akvarijuma, tržnih centara, akva parkova, tematskih zabavnih parkova (Oasis Park – inspirisan kaubojskim filmovima), restorana, barova i skoro 90,000 stanovnika, predstavlja pravi izbor destinacije za sadržajan, porodični odmor. Godinu za godinom Roketas de Mar je nagrađivan plavom zastavicom za kvalitet plaže, kao i nagradom za kvalitet u turizmu koji se odnosi na 8,800 metara plaža koje se protežu od Agvadulsea i uključuju sve plaže Roketasa.

Marbelja 800x600 Hit leta u Filip Travelu: Costa de Almeria, Andaluzija

Marbelja

Agvadulse je susedno letovalište, nastalo iz malog ribarskog sela, čijom panoramom dominira marina u kojoj se nalaze i neki od najboljih restorana koji služe riblje specijalitete. Barovi koji se nalaze na šetalištu uz more, kao i pabovi, diskoteke, privlače veliki broj mladih.

Razlog više za boravak u nekom od ovih letovališta je i sama Andaluzija, kojoj ovaj deo obale i pripada. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, bogatih kultura i pejzaža raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu “Sunce se ponovo rađa”. Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga uzbudljivom turističkom destinacijom. Poseta nekom od gradova Andaluzije, poput Granade, Kordobe, Malage, Marbelje ili Sevilje, svakako će upotpuniti boravak na jugu Španije.

Kordoba bridge2 Hit leta u Filip Travelu: Costa de Almeria, Andaluzija

Kordoba

Najbilža Almeriji je Granada, najposećeniji grad Španije, u podnožju venca Siera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz 9. veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba.

Malaga, grad na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije, udaljena je od Almerije oko 200 km. Poznata je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Danas je drugi po veličini grad u Andaluziji, nakon Sevilje, moderan i važan privredni centar. Obilazak grada se može započeti od zidina tvrđave Alkasaba, koja okružuje stari grad, zatim čuvene ulice Granada, trgova Mersed i Konsepsion, katedrale i završiti na plaži Malageta ili u nekom od brojnih restorana uz paelju ili flamenko šou.

Malaga 800x600 Hit leta u Filip Travelu: Costa de Almeria, Andaluzija

Malaga

Uhvatite poslednja mesta na letu za Almeriju 29. avgusta, a više o ponudi možete saznati ovde.

Posetite naš Lifestyle vodič i Filip Travel

Comments