Razgledajući radnje u CHOOMICH Design District, dizajnerskoj četvrti starog Čumićevog sokačeta, naišla sam na radnju sa vrlo zanimljivim konceptom koja zaslužuje svoj zaseban članak. To je radnja KLASA, osnovana od strane devet mladih dizajnerki koje su studirale u istoj klasi odseka Kostim na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, kako i sam naziv govori. U delom napuštenom tržnom centru koji okružuje dizajnersku četvrt, ova oaza mode je našla svoje mesto, nudeći devet različitih modnih marki. Svaki komad odeće koji se ovde nađe, odmah se primećuje, proizveden je sa puno pažnje, zatim svaki detalj promišljen, čineći ih predmetima vrhunske izrade. Svaka autorka ima svoju sopstvenu marku koja se bavi izradom odeće, cipela ili nakita.

Cipele su zaista privukle pažnju dizajnom i materijalom, i uz to su u potpunosti ručno izrađene. Ono što još više privlači pažnju je jedna rečenica sa njihovog sajta, a to je da imaju “cilj da povećaju kulturnu svest na polju modnog dizajna”. U postavljanju pitanja šta je zaista modni dizajn, stvarajući i negujući originalnost ideje i nikad ne praveći kompromise je ono što izdvaja njihov rad i čini ga formom umetničkog izražavanja.

Hit the East 1 Hit the East: Klasa, Beograd

Prodavnica kojoj nećete odoleti

Hit the East 2 Hit the East: Klasa, Beograd

Mala oaza svežih kreacija

Hit the East 3 Hit the East: Klasa, Beograd

Obuća koja će vam privući pažnju

Da biste otkrili više o tim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Autor: Isidora Krstić

Comments