5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ako osećate da vam je pod hitno potrebna porcija grilovanog mesa uz dobru salatu i domaću grappu – ovo je pravo mesto na koje da odete. Meni u “SkaraBar”-u (u bukvalnom prevodu “RoštiljBar”) staje na jednu stranicu A4 formata, uključujući predjela i dezerte, ali je kvalitet hrane na neverovatno visokom nivou. “Vino kuće” dolazi iz južnih delova Francuske, a za nešto sofisticiranije mušterije postoji sjajan odabir australijskih, austrijskih i francuskih vina. Pored toga, ovo je jedno od retkih mesta u gradu koje dozvoljava da donesete svoju bocu vina.

Stanislav, vodeći partner “SkaraBar”-a, jedan je od prvih ugostitelja u Sofiji. Za njega je vođenje restorana posao sa punim radnim vremenom i apsolutnom posvećenošću, nikako usputna zabava. Mi ga znamo još iz perioda kada se vratio iz Atine sredinom devedesetih godina i tek dobijenom diplomom master studija iz istorije, ali, umesto da je sanjao o akademskoj karijeri, imao je jasnu viziju o restoranu koji je želeo da otvori kada se vrati kući. Njegov prvi lokal pod nazivom “Beyond The Alley, Behind The Cupboard”, dizajniran je veštom rukom prijatelja lokalnih umetnika i scenografa, i vrlo je brzo postao uspešno mesto koje je privlačilo VIP ličnosti i lokalne biznismene, kao i političare, od kojih je jedan bio i Bil Klinton (Bill Clinton). Mesto je postalo nedosežno ljudima za koje je restoran prvenstveno namenjen – umetnicima. Tako da je pre nekoliko godina Stanislav napravio oštar rez, zatvorio taj luksuzni i preskupi restoran i vratio se osnovama – roštilj u gradu Sofiji.

ddd3 Hit the East: SkaraBar, Sofija

Jedno od retkih mesta u gradu koje dozvoljava da donesete svoju bocu vina

Ovo je bila sjajna vest za nas, članove prethodnopomenute grupe umetnika: umesto da posećujemo Stanislava jednom ili dva puta godišnje i to nekim specijalnim prilikama, sada možemo da uživamo u njegovim domaćim ćuftama i kobasicama (koje pravi britanski ekspatriota sa adresom u Sofiji) kada god zaželimo. Tokom leta odlazi se u “SkaraBar” 1 u “Zaimov Park”-u, sa baštom koja je prilagođena svakome; i tokom zimskih, kišnih dana u “SkaraBar” 2 koji ima nešto udobniji i prostraniji enterijer. I, svakako je dobra ideja da unapred rezervišete sto!

Da biste otkrili više o tim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Editors choice