5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Prag je prestonica i najveći grad Češke republike. Dom je mnogim poznatim kulturnim priredbama. U Pragu ima mnogo muzeja, pozorišta, galerija, bioskopa i istorijskih znamenitosti. Noćni život je veoma bujan, a klubovi rade od jutra do mraka.

“Bukovski Bar”

Nalazi se u praškoj četvrti Žižkov u ulici Borivojova 86. Neobičan bar koji vodi Amerikanac Glen Emeri (Glen Emery), a nazvan je po zvezdi američke književnosti. Oko pola deset bar se napuni, jer ovde možete naručiti najbolja pića u gradu, verovatno i najsnažnija. Atmosfera je kosmopolitska, otvorenog uma, a zaposleni su sjajni. Svakog četvrtka je noć za dame kada sve žene dobijaju sangriju na račun kuće. Okupljaju se ljudi različitih godišta, a možete čuti sve jezike sveta.

Untitled3 Hit The East: Šta ne smete da propustite u Pragu?

Posetite ovaj bar

Buvljak

Tipičan buvljak nalazi se na metro stanici Kolbenova (žuta linija). Skrenite iz metroa desno u Ulicu Kolbenovu i pređite preko puta, tu na 100 metara je pijaca. Otvara se i zatvara rano subotom i nedeljom. Svi koji vole polovno i antikvarno, neobično i retko, naći će raj na ovom buvljaku. Tu je sve od delova za kola i elektroniku, do starih igračaka, drevnih posuda za čaj, muzičkih instrumenata, knjiga i svih vrsta nakita. Cene su neverovatno niske. Ukoliko ste rešeni da nađete blago u blatu, ovo je prava stvar.

Untitled2 Hit The East: Šta ne smete da propustite u Pragu?

Ulaznica na pijacu je 10 čeških kruna

“Bar & Books”

Burleska je književno, dramsko ili muzičko delo kojem je cilj da nasmeje ismevajući duh ozbiljnih dela. Reč je nastala od italijanske burla – što znači šala. “Bar and Books” osnovan je 1990. godine u Njujorku i postavio je standarde za barove za ljubitelje cigara širom sveta, menjajući koncept i način gostoprimstva. Ključno je to što se stvara udoban ambijent sa besprekornim izborom žestokih pića od brendija do viskija, klasičnih koktela, starog porta i dobrih vina. Svake dve nedelje daje se i burleska.

Untitled1 Hit The East: Šta ne smete da propustite u Pragu?

Strictly burlesque je jedini burleskni šou u Pragu

Da biste otkrili više o svim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Prethodne tekstove iz serijala Hit The East pročitajte ovde

Editors choice