5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Sofija nam je u sećanju ostala kao ne baš tako razvijen gradić orijentalnog tipa. Međutim, mnogo toga se promenilo i danas je to savremen grad sa veoma pametnom urbanom strukturom. Sve je, naime, u koncentričnim krugovima, a relativno mala prestonica omogućava da brzo stignete ovde i onde. Premda je grad osavremenjen, jezgro je i dalje staro, pomalo sjajno, pomalo pretrpano. Evo šta ne smete da propustite ako dolazite u Sofiju.

Buvljak

Bio je tu oduvek. Uglavljen između groblja i ciganske četvrti. Malo ko zalazi tamo tokom nedelje, ali rano ujutru vikendom poseta buvljaku je nezaboravno iskustvo. Knjiga, neobična lampa, vinil omiljenog benda iz detinjstva, svašta se može naći. Zanimljivo je da su gosti okupljanja Sofia Design Week već uspostavili tradiciju posećivanja buvljaku. Nađe se tamo kojekakvih starina i veoma retkih komada nameštaja. Spremite se za cenkanje. Ne samo da traženu cenu možete oboriti napola, može se lako dogoditi da umesto traženih deset robu platite tek pola evra. Takođe se nemojte iznenaditi ako cena izenada skoči, a otpadak počnu da vam nude kao neverovatnu retkost. Ostanite pribrani i vedrog duha, to je sve.

flea Hit The East: Šta ne smete da propustite u Sofiji?

Spremite se za cenkanje

Skara bar

Bugarski roštilj je zanimljiv zbog posebnih začina koje nećete naći nigde drugde. Dakle, ukoliko vam se jede dobar mesnati obrok u pratnji kvalitetnih stranih vina potražite Skara bar (u prevodu roštilj-bar). Osnivač Skara bara je jedan od prvih privatnih preduzetnika u Bugarskoj i potpuno je posvećen stvaranju prijatne atmosfere. Zanimljivo je to što je pre Skara bara, ovaj vlasnik imao restoran koji je postao toliko popularan da su ga zaposeli bogataši, poslovnjaci, političari (čak i Bil Klinton), pa je ostao nedostupan za publiku koju je osnivač želeo, a to su – umetnici. Stoga je zatvorio fensi restoran i otvorio gril.

skara Hit The East: Šta ne smete da propustite u Sofiji?

Obavezno svratite na ćufte ili kobasičice s anisom

Kanaal

Reč Kanaal deluje holandski? Zato što i jeste. Ljubo i Petja proveli su duži period u Amsterdamu. Kad su se vratili kući poželeli su da donesu delić Amsterdama u Sofiju. Tako je nastala pivnica Kanaal. Umesto klasične pivnice nemačkog stila, niklo je jedinstveno mesto u kome osim raznih vrsta piva možete probati jedinstvenu zbirku piva belgijske proizvodnje, spravljenih po posebnim formulama franciskanskog reda (tzv. Trapist-pivo). Osim oblasti iz koje potiče (La Trappe), pivo nema veze sa sirom, već sa besprekornim kvalitetom drevne recepture. Ha! Niste to očekivali!

kaa Hit The East: Šta ne smete da propustite u Sofiji?

Nezaobilazna pivnica

Da biste otkrili više o svim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Prethodne tekstove iz serijala Hit The East pročitajte ovde

Editors choice