Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Hit The East: Šta ne smete da propustite u Varšavi?

Hit The East: Šta ne smete da propustite u Varšavi?

Nekad su je nazivali Parizom istoka. Varšava oduzima dah jedinstvenom arhitekturom i kulturnom raznolikošću. Burna istorija prestonice Poljske čini to da je grad prepun kontrasta. Spajaju se tradicija i modernizam, a na ulici možete videti starogradski kafić, mlečni restoran komunističkog tipa i šik modernu prodavnicu u istom objektu.

Kinoteka

Kinoteka je starinski bioskop smešten u “Palati kulture” (Pałac Kultury) koja je poklon Sovjetskog Saveza Poljacima i jedan od prepoznatljivih simbola Varšave. Unutrašnjost je ispunjena elegantnim foajeima, gotovo monumentalnim prostorima sa redovima klasičnih stubova i kristalnim lusterima, koji odaju duh posleratne Varšave. Kinoteka, međutim, prikazuje najnovije filmove iz celog sveta, a domaćin je i festivala.

Untitledaa2 Hit The East: Šta ne smete da propustite u Varšavi?

Ovde možete da pogledate i ambiciozne kratke filmove i dokumentarce

Knjižara

Knjižara “Čui Barbaržinca” (Czuły Barbarzyńca) jeste malena, ali ljupka prodavnica knjiga i kafić čitaonica smeštena nedaleko od centra i tik do univerzitetske biblioteke (posetite je obavezno). Osim glavnih poslovnih aktivnosti knjižara je istovremeno i izdavačka kuća, a organizuje i susrete sa piscima.

Untitledaaaad Hit The East: Šta ne smete da propustite u Varšavi?

Ako hoćete da kupite knjigu, pregledate police ili se opustite uz dobru kafu, ovo je najbolji izbor

“Sketch Club”

Nema boljeg mesta za žurku od “Sketch Club”-a. Smešten u centru, u zgradi iz 19. veka, tik do poznate ulice Novi Švjat (Nowy Świat), klub radi kao restoran i bar, a od utorka do nedelje drugi sprat pretvara se u najžešći klub Varšave. Pušta se r&b, raznovrsni pop i ambijentalna muzika, a tokom posebnih večeri ima i nešto komercijalnije muzike. Ne zaboravite da se lepo obučete i stignete pre 23h, jer se klub zatvara u jedan.

“Blikle”

“Blikle” je pekara u kojoj porodica Blikle peče tradicionalno poljsko pecivo još od 1869. Naći ćete više od pedeset vrsta peciva, kao i ponček (pączek) – vrstu krofne punjene marmeladom. Ako ne volite slatko, probajte krakovski čizkejk (sernik krakowski), što je jedna vrsta kolača od sira sa grožđicama. Ovde se pravi i domaći sladoled, a ukusi su neverovatni; đumbir, dulse de leće (dulce de leche)(prim. prev – jedna vrsta karamela), lavanda sa ruzmarinom, zeleni čaj.

ew Hit The East: Šta ne smete da propustite u Varšavi?

Ovde se pravi i domaći sladoled, a ukusi su neverovatni; đumbir, dulse de leće (dulce de leche), lavanda sa ruzmarinom, zeleni čaj

Da biste otkrili više o svim divnim gradovima istočne Evrope, svratite na zvanični sajt brenda Terranova i uđite u odeljak “Hit The East”.

Prethodne tekstove iz serijala Hit The East pročitajte ovde

Editors choice