Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Kombinovanjem najnovijih inovacija u održivoj modi sa kreacijama inspirisanim kreativnim domom švedskih umetnika Karin i Karla Larson, H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive 2018 je duboko moderan izraz predivne izrade i moćne ženstvenosti. U kolekciji su po prvi put predstavljena dva nova održiva materijala, reciklirano srebro i ECONYL®, 100% regenerisano najlonsko vlakno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada. Kolekcija Conscious Exclusive 2018 stiže u H&M prodavnicu u Knez Mihailovoj 19. aprila, a biće dostupna i u odabranim H&M prodavnicama širom sveta.

„Uzbuđeni smo što ćemo u kolekciju uvesti dva nova održiva materijala. Kreiranjem predivne čipke izrađene od vlakna ECONYL® i prelepog nakita izrađenog od recikliranog srebra, nastavljamo da pomeramo granice održive mode. Takođe, rad Karin Larson je bio posebno značajan – njeni stilizovani motivi, smele kompozicije i upotreba boje u čitavoj kući bili su ispred svog vremena. Ona je bila zaista jaka žena i mi smo kanalisali njen duh,“ kaže An-Sofi Johanson, kreativna saradnica u H&M-u.

1158 04 1 H&M Conscious Exclusive kolekcija 2018 spaja reciklirano srebro i ECONYL®

U svom sedmom izdanju, kolekcija H&M Conscious Exclusive satkana je od predivno izrađene ženske odeće, donjeg rublja, cipela i aksesoara koji uravnotežuju snagu i mekoću.

Ove godine, pored organskog lana, pamuka, svile, TENCEL-a™ i recikliranog poliestera, H&M uvodi dva nova materijala – reciklirano srebro i ECONYL®, 100% regenerisano najlonsko vlakno napravljeno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada.

Ručno izrađene tapiserije i ručni rad koje je Karin pravila, njena ljubav prema njihovom vrtu i suprotstavljene odlike soba u domu Karin i Karla bili su glavna inspiracija za kolekciju Conscious Exclusive 2018. Sve to je tim dizajnera vešto preneo u predivan cvetni žakard, apstraktne vezove i printove bazirane na određenim predmetima u kući.

1158 01 1 H&M Conscious Exclusive kolekcija 2018 spaja reciklirano srebro i ECONYL®

Postoji nekoliko izražajnih komada, kao što su bela dugačka haljina bez rukava od ECONYL® vlakna sa vezom od organskog pamuka i zelena cvetna metalik dugačka haljina od žakarda napravljena od recikliranog poliestera. Sa druge strane, crno cvetno odelo od žakarda ima otvoren šlic na poleđini blejzera i skraćene zvonaste pantalone za savremen izgled.

Ukupno gledano, paletu boja čine zelena, bela i crna sa mestimičnom pojavom tamno plave i puder roze. Aksesoar čine delikatan, ali upečatjliv nakit sa motivom lale napravljen od recikliranog srebra, elegantne satenske baletanke napravljene od recikliranog poliestera, predivni štampani šalovi od TENCEL™ mešavine i delikatna torbica ukrašena perlicama od reciklirane plastike i šljokicama.

1158 14 1 H&M Conscious Exclusive kolekcija 2018 spaja reciklirano srebro i ECONYL®

„Od kada sam saznala za ovu kolekciju, zaista sam impresionirana onim što predstavlja i kreacijama koje su jednako lepe. Moda i održivost više nisu suprotstavljeni pojmovi i mislim da su ponovna upotreba i recikliranje važna inicijativa u modi. Zaista je inspirativno videti takve moderne kreacije koje se prave od recikliranih materijala,“ kaže Kristi Tarlington Berns, ovogodišnje zaštitno lice kampanje za kolekciju H&M Conscious Exclusive.

Fotografije za kampanju 2018 snimio je svetski poznati modni fotograf Mikael Janson, a u njoj učestvuje supermodel i humanitarac Kristi Tarlington Berns pored Gijedre Dukauskaite i Amito Lagum.

Editors choice