Kombinovanjem najnovijih inovacija u održivoj modi sa kreacijama inspirisanim kreativnim domom švedskih umetnika Karin i Karla Larson, H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive 2018 je duboko moderan izraz predivne izrade i moćne ženstvenosti. U kolekciji su po prvi put predstavljena dva nova održiva materijala, reciklirano srebro i ECONYL®, 100% regenerisano najlonsko vlakno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada. Kolekcija Conscious Exclusive 2018 stiže u H&M prodavnicu u Knez Mihailovoj 19. aprila, a biće dostupna i u odabranim H&M prodavnicama širom sveta.

„Uzbuđeni smo što ćemo u kolekciju uvesti dva nova održiva materijala. Kreiranjem predivne čipke izrađene od vlakna ECONYL® i prelepog nakita izrađenog od recikliranog srebra, nastavljamo da pomeramo granice održive mode. Takođe, rad Karin Larson je bio posebno značajan – njeni stilizovani motivi, smele kompozicije i upotreba boje u čitavoj kući bili su ispred svog vremena. Ona je bila zaista jaka žena i mi smo kanalisali njen duh,“ kaže An-Sofi Johanson, kreativna saradnica u H&M-u.

1158 04 1 H&M Conscious Exclusive kolekcija 2018 spaja reciklirano srebro i ECONYL®

U svom sedmom izdanju, kolekcija H&M Conscious Exclusive satkana je od predivno izrađene ženske odeće, donjeg rublja, cipela i aksesoara koji uravnotežuju snagu i mekoću.

Ove godine, pored organskog lana, pamuka, svile, TENCEL-a™ i recikliranog poliestera, H&M uvodi dva nova materijala – reciklirano srebro i ECONYL®, 100% regenerisano najlonsko vlakno napravljeno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada.

Ručno izrađene tapiserije i ručni rad koje je Karin pravila, njena ljubav prema njihovom vrtu i suprotstavljene odlike soba u domu Karin i Karla bili su glavna inspiracija za kolekciju Conscious Exclusive 2018. Sve to je tim dizajnera vešto preneo u predivan cvetni žakard, apstraktne vezove i printove bazirane na određenim predmetima u kući.

1158 01 1 H&M Conscious Exclusive kolekcija 2018 spaja reciklirano srebro i ECONYL®

Postoji nekoliko izražajnih komada, kao što su bela dugačka haljina bez rukava od ECONYL® vlakna sa vezom od organskog pamuka i zelena cvetna metalik dugačka haljina od žakarda napravljena od recikliranog poliestera. Sa druge strane, crno cvetno odelo od žakarda ima otvoren šlic na poleđini blejzera i skraćene zvonaste pantalone za savremen izgled.

Ukupno gledano, paletu boja čine zelena, bela i crna sa mestimičnom pojavom tamno plave i puder roze. Aksesoar čine delikatan, ali upečatjliv nakit sa motivom lale napravljen od recikliranog srebra, elegantne satenske baletanke napravljene od recikliranog poliestera, predivni štampani šalovi od TENCEL™ mešavine i delikatna torbica ukrašena perlicama od reciklirane plastike i šljokicama.

1158 14 1 H&M Conscious Exclusive kolekcija 2018 spaja reciklirano srebro i ECONYL®

„Od kada sam saznala za ovu kolekciju, zaista sam impresionirana onim što predstavlja i kreacijama koje su jednako lepe. Moda i održivost više nisu suprotstavljeni pojmovi i mislim da su ponovna upotreba i recikliranje važna inicijativa u modi. Zaista je inspirativno videti takve moderne kreacije koje se prave od recikliranih materijala,“ kaže Kristi Tarlington Berns, ovogodišnje zaštitno lice kampanje za kolekciju H&M Conscious Exclusive.

Fotografije za kampanju 2018 snimio je svetski poznati modni fotograf Mikael Janson, a u njoj učestvuje supermodel i humanitarac Kristi Tarlington Berns pored Gijedre Dukauskaite i Amito Lagum.

Comments