Kolekcija H&M Conscious Exclusive 2018 odaje počast pokretu Arts and Crafts iz Švedske i predstavlja nove održive materijale– reciklirano srebro i ECONYL®, 100% regenerisano vlakno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada. Kolekcija Conscious Exclusive stiže u H&M prodavnicu u Knez Mihailovoj 19. aprila, kao i u odabrane H&M radnje širom sveta.

Ovo je sedma po redu kolekcija Conscious Exclusive – redovna linija izuzetnih premijum komada odeće koji slave novu sezonu, koji ujedno predstavljaju sve veće mogućnosti za održivu modu sa fokusom na razvoj i inovacije. Pored vlakna TENCEL™, recikliranog poliestera i organskog lana, H&M sa zadovoljstvom uvodi u ponudu ECONYL® i reciklirano srebro. ECONYL® je utkan u delikatnu sjajnu tkaninu sa dramatičnim vezom predstavljenim na predivnoj beloj čipkanoj venčanici ili romantičnoj tamnoj sivoplavoj čipkanoj mini-haljini dugačkih rukava. Reciklirano srebro se pojavljuje na delikatnom nakitu inspirisanom radom pokreta Arts and Crafts koji je dizajniran specijalno za kolekciju.

1158 13 2 H&M Conscious Exclusive nastavlja da pokazuje inovacije u oblasti održive mode

„Inovacije koje stoje iza održivih materijala ne prestaju da zadivljuju. Reciklirano srebro se pravi od otpadnog metala, uz minimalan uticaj na životnu sredinu, a ECONYL® je 100% regenerisano najlonsko vlakno od najlonskog otpada čime doprinosi očuvanju čistih okeana. Način na koji su materijali zastupljeni u našoj kolekciji Conscious Exclusive pokazuje kako najnovija tehnologija može da se kombinuje sa starim tehnikama dajući spektakularne rezultate,“ kaže An-Sofi Johanson, kreativna savetnica u H&M-u.

1158 18 2 H&M Conscious Exclusive nastavlja da pokazuje inovacije u oblasti održive mode

Kolekcija Conscious Exclusive za 2018. inspirisana je kreativnim domom švedskih umetnika Karin i Karla Larsona sa kraja 19. i početka 20. veka. Kolibu Lila Hitnes, sa predivnim slikama i tapiserijama, tim dizajnera kolekcije Conscious Exclusive pretočio je u savremenu i upečatljivu kolekciju predivno izrađene ženske garderobe, cipela i aksesoara napravljenih od održivih materijala.

1158 19 2 H&M Conscious Exclusive nastavlja da pokazuje inovacije u oblasti održive mode

Ovogodišnju kampanju snimio je fotograf Mikael Janson, a u njoj se pojavljuju zvezde Amito Lagum, Gijedra Dukauškaite i Kristi Tarlington Berns, svetski poznata manekenka i osnivačica organizacije Maternal Health, Every Mother Counts.

„Učestvujući u H&M-ovoj kampanji za Conscious Exclusive naučila sam mnogo o održivim materijalima i o tome koliko smo toga do sada postigli sa ovom kolekcijom. Ona je zaista ženstvena i elegantna,“ kaže Kristi Tarlington Berns.

1158 05 2 H&M Conscious Exclusive nastavlja da pokazuje inovacije u oblasti održive mode

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments