Nakon dugogodišnjih izleta u inozemstvo u potražnji za H&M krpicama, dočekali smo da se ukaže njegova prva trgovina u Zagrebu. Sudeći prema odazivu na otvorenju, Zagrebčani su jedva dočekali, pa se prvih tjedan dana od otvaranja čekalo i po sat vremena samo na ulazak. Iako su prve koje će se pohvaliti svojim dizajnerskim krpicama, na VIP otvorenju zvijezde su se otimale za ulaznicu.

x282262836439842747 9 H&M groznica u Zagrebu

Brojna poznata lica upijala su sadržaj tri kata najiščekivanije trgovine u Hrvatskoj. To je bio vrući događaj sezone, pa su tako prisustvovale i glazbenice Indira Vladić, Lana Klingor, voditeljice Marijana Batinić, Petra Nižetić, Iva Šulentić, Ida Prester, Renata Sopek, Edita Misirić, glumica Marija Borić, dizajnerica Anamarija Asanović ali i manje medijski eksponirani modni znalci poput hrvatskih modnih blogerica, manekenki, dizajnera.

U prvoj trgovini u Zagrebu, H&M nudi svoj asortiman od donjeg rublja, nakita, zanimljivih šarenih ljetnih cipelica, lepršavih haljina za ljeto kao i osnovnih odjevnih predmeta kao što su majice, tajice, topići, dok na višim katovima možemo naći zanimljiva odjela i svečane haljine. Samo tjedan dana poslje, otvorena je druga trgovina u poznatom zagrebačkom trgovačkom centru Arena, gdje se u ponudi može naći i dječija, te garderoba za trudnice.

Ono što privlači kupce dugi niz godina u H&M jesu pristupačne cijene i maštovita, trendy, a kvalitetna roba. Tako možete majice pronaći za 40kn, haljine od 150 do 300kn.

A sad malo za manje informirane: H&M (Hennes & Mauritz) je švedski lanac trgovina odjećom, osnovan 1947. godine, za muškarce, žene, djecu i tinejdžere koji ima oko 3000 trgovina u 40 država svijeta. Posjeduje i 800 manufakturnih proizvodnja diljem Europe i Azije. Za veliku popularnost zaslužna su i renomirana dizajnerska imena s kojima iz sezone u sezonu surađuje. Neki od njih su: Karl Lagerfield, Stella McCartney, Viktor & Rolf., Madonna, Roberto Cavalli, Comme des Garçons, Matthew Williamson, Jimmy Choo, Lanvin, Sonia Rykiel.

Tvrtka ima aspiracije u budućnosti se baviti i proizvodnjom namještaja, za početak najvjerovatnije će to biti kataloški ili online kupnja dok se ne krene u veću proizvodnju ili kako stoji u njihovim izvješćima, dok se ne “uhodaju”.

fotografije: Matija Habljak


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments