Za najprestižniju modnu noć ove godine H&M je osmislio jedinstvene, posebno izrađene kreacije za Kijaru, Dženifer Hadson, Hejli Stajnfeld, Laki Blu i Pajper Ameriku Smit, kao i Amber Valetu.

Već drugu godinu zaredom H&M ima čast da kreira odeću za poznate zvanice na dobrotvornoj svečanosti “Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit”. Pronašavši nadahnuće u ovogodišnjoj izložbi “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”, H&M-ov tim dizajnera upotrebio je tradicionalni ručni rad u kombinaciji sa novijim tehnologijama i materijalima kako bi izradio ove kreacije. Nakon što su se pojavile na crvenom tepihu i prve imale priliku da posete izložbu, zvanice su se našle za H&M-ovim stolom na samoj gala svečanosti.

“Uživali smo u svakom trenutku kreiranja odevnih kombinacija za gala svečanost “Costume Institute Benefit”. Nama je u H&M-u moda najveća ljubav, te je kreiranje kombinacija za tako divne zvanice pomoću najfinijih tehnika i detalja predstavljalo izuzetno nadahnuće”, kaže Pernila Volfart, Kreativni direktor i direktor dizajna u H&M-u.

“Veliki sam obožavalac H&M-a već dugi niz godina i oduševljena sam kako pozivom, tako i prilikom da kreiram jedinstvenu haljinu sa timom. Ovo je zaista posebno iskustvo za mene” izjavila je pevačica Kijara.

kjara21 H&M odeva poznate ličnosti za Met Gala događaj

“Neverovatno je iskustvo sarađivati sa H&M-om i kreirati ovu posebnu haljinu. Šlep dužine od preko jednog metra čini da se osećam takoglamuroznom”, rekla je pevačica i glumica Dženifer Hadson.

“Veliki sam fan doprinosa koji H&M daje modnoj industriji. Posebno sam bila ponosna da sarađujem na dizajnu haljine koji spaja naš ukus, ali i naglašava temu ovogodišnjeg Met Gala događaja. Ovo je bila predivna saradnja” , izjavila je glumica i pevačica Hejli Stajnfeld.

hejli2 H&M odeva poznate ličnosti za Met Gala događaj

“Veoma sam srećna jer sam radila sa H&M-om za svoj prvi Met Gala događaj! Moja haljina je savršeni primer ovogodišnje teme i spaja neverovatne detalje sa novim tehnologijama, zadržavajući idealni oblik” izjavila je Pajper Amerika Smit, model.

Izložba “Manus x Machina” odaje počast modi, kako onoj koju izrađuju mašine tako i onoj koja je delo ljudskih ruku, sa osvrtom na sve izraženije stapanje ovih tradicija. Ova je tema nadahnula H&M-ov tim dizajnera da kreira odevne kombinacije koje su ogledalo ličnosti svake od zvanica, pomoću tehnologija kao što su rezanje laserom, ručni vez, ukrasi u obliku perja, obrada toplotom, ukrašavanje kamenčićima i plisiranje.

Comments