Skulpturalni korseti, donji veš sa najfinijim detaljima i izuzetni krojevi – to je ono što je u trendu u prazničnoj capsule H&M Studio kolekciji.

Povratak temeljima mode – korsetima, donjem vešu i krojenju, najavljuje zavodljivu novu eru za večernju odeću. Inspirisana pametnom konstrukcijom donjeg veša iz starijih epoha i sirovim strukturama brutalističkog arhitektonskog stila, kolekcija pruža i naglašene haljine, ali i sofisticirana odela. Sa gracioznim siluetama u senzualnoj svili i čipki, i mekom paletom boja, H&M Studio kolekcija biće dostupna od 7. decembra na internet stranici hm.com.

HM Studio 1 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike

„Vanvremensko oblačenje i trajni osećaj sofisticiranosti definišu H&M Studio prazničnu capsule kolekciju. Želeli smo da se poigramo sa korsetima, ali i da oživimo omiljene stilove kao što su slip haljina i skulpturalni blejzer, koji su napravljeni od izdržljivih tkanina koje lepo stare i koje će oduševljavati i uzbuđivati i u godinama koje dolaze“, kaže Ann-Sofie Johansson, glavna dizajnerka ženske odeće i kreativna savetnica u H&M-u.

HM Studio 4 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike HM Studio 5 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike

Ključni komadi su velika balska haljina od tila u dramatičnoj crvenoj boji, večernja haljina od ružičaste čipke i blistava mrežasta mina haljina. Crne pantalone ukrašene su mrežastim detaljima koji se uklapaju sa korsetom i ležernim, komotnim blejzerom, a tu je i uparivanje uske srebrne slip haljine i crnog kaputa koji pokriva gležnjeve.

„Poetična i senzualna, ova karakteristična kolekcija balansira ženstvene haljine od čipke, tila i svile sa muževnijim, oversized krojevima“, kaže Kathrin Deutsch, dizajnerka kolekcije za H&M Studio.

Primamljive teksture susreću se sa tkaninama vrhunskog kvaliteta od kojih je većina napravljena od održivijih materijala. Najvažniji materijali su: organska svila, reciklirana vuna, Lenzing EcoVero™ viskoza i šljokice napravljene od recikliranog poliestera.

HM Studio 6 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike HM Studio 9 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike HM Studio 2 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike HM Studio 7 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike HM Studio 3 H&M Studio   stiže nova romantika za praznike

Deset godina H&M Studio

H&M Studio je H&M-ova najusmerenija modna ponuda. Pokrenuta 2013. godine, Studio kolekcije razvijali su H&M dizajneri u ateljeu brenda u Stokholmu. Ovaj H&M Studio obeležava 10 godina i novo poglavlje za ovu limitiranu kolekciju, koja je ranije izlazila dva puta godišnje. Od ove sezone H&M Studio će sadržati novi kreativni okvir koji će obuhvatati više kolekcija i limitiranih izdanja godišnje.

Naslovna fotografija: Promo

 

Comments