Toliko aktivnosti sada može dospeti u prvi plan, jer imamo podosta slobodnog vremena. Potrebno je ispuniti sate u danu, a i osećati se dobro. Pored filmova, serija ili knjiga, sjajno bi bilo izdvojiti vreme za još praktičnih aktivnosti, koje ujedno mogu postati i ozbiljno dobar hobi! Must u karantinu! Da bi to bio hobi u pravom smislu, potrebno je da to bude aktivnost koja vam u slobodno vreme pričinjava zadovoljstvo, posebno dok traje samoizolacija. Osim što ćete biti okupirane, osećaćete se bolje i zadovoljnije, što je u ovim trenucima neophodno. A ono najbolje: ne možete izabrati pogrešan hobi. Na kraju krajeva, ipak je važno da obavite određenu aktivnost koja je nova i izazovna i koja će vas zainteresovati, a to će poboljšati i vaše samopouzdanje i bićete ispunjenije. Ako želite da se “zaigrate” i skrenete misli, hobiji u nastavku će vas sigurno podstaći na kreativnost i zabavu, a pogodni su i za razvijanje zapostavljenih veština! Ko kaže da vreme provedeno u karantinu ne može da bude lepo?

Slaganje slagalice

Iako već dugo postoje, sada mislim da su definitivno dobile svojih 5 minuta. Ovo je neverovatan način da se sklonite od tehnologije (koja je korišćena u velikim razmerama). A tek ćete se iznenaditi kada vidite koliko dugo niste uzimale telefon u ruke i verujem da ćete biti beskrajno zahvalne zbog toga! Ova jednostavna aktivnost toliko ispunjava! Bar sam se ja tako osećala dok sam sa bratom slagala slagalicu od čak 6000 delova (da, pokajali sam se što smo uzeli toliko veliku, ali nam je ipak bilo interesantno i uzbudljivo). Zato je slagalica sjajna da je slažete sa nekim, iako možete i sami!

Dakle, osim što ćete unaprediti svoje moždane i motorne funkcije, po mom mišljenju je ovo sjajan hobi, jer ćete se zbližiti sa članovima porodice kod kuće, ali i sa onima koji su daleko od vas. Jedna sjajna ideja: možete sprovesti takmičenje u slaganju slagalice sa delom porodice koji nije blizu vas. Kupite svi istu slagalicu i odredite vreme koje ćete odvojiti za slaganje. Kako biste pratili napredak, ugovorite razgovor u večernjim satima za upoređivanje složenog. Onaj ko prvi složi slagalicu, pobeđuje! Zabava je zagarantovana, a isto tako ćete se zbližiti dok slažete. Komuniciraćete češće, uz puno smeha, što će vas dodatno oraspoložiti. Takođe, slaganjem slagalice ćete razviti timske veštine, a bogami i trenirati strpljenje!

Za koju god metodu i način slaganja da se odlučite, uživaćete, sigurno! Iako će vas možda iscrpeti posle nekog vremena, treniraćete vaš mozak dok pronalazite i sklapate određene delove koji vam fale. A zamislite samo koji divan osećaj ćete imati kada kompletno složite slagalicu! Bićete tako ponosne!

Comments