5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Nije mnogo vremena prošlo od kada sam sa nepunih 19 godina napustila svoje rodno mesto i otišla na studije. Svoj mali i usporen grad zamenila sam gradom koji se nalazi u samom srcu naše lepe Srbije. Nisam mnogo patila i samo nekoliko prvih meseci po odlasku, čula sam zov rodnog mi kraja.

Da se razumemo, sa ponosom pokazujem ličnu kartu i ističem odakle sam. Ne zamumlam kao pojedini na to pitanje. Ali prst u oko mi je zabolo pitanje jednog šatro frajera. “Ti si ovde došla da studiraš ili da se udaš? Da pobegneš iz te tvoje selendre?” I to sa sve veštačkim kezom. Došlo mi je da vrisnem! Jesam iz malog grada, ali malograđanka poput tebe sigurno nisam. Mislim da sam tada doživela jedan od “onih” trenutaka u životu. Mislim na onaj trenutak kad ti se iznenada upali lampica u glavi i dođe ti da digneš kažiprst i kažeš “Eureka!”.

SLIKA 116 Hoće opanak da postane štikla

Hteo bi svaki da ima život ovaki?

Od tog trenutka je krenula moja evolucija, bolje reći edukacija u svakom mogućem smislu te reči. Počela sam da posmatram ljude oko sebe. Svuda. Na fakultetu, u prodavnici, u gradu. Jednako dobro sam upijala materiju Uvoda u pravo i različitog sveta oko sebe. Nije mi baš mnogo bilo potrebno da skontam određene pojavne oblike.

Grupacija opanka na štikli ili štikle na opanku – složićete se da i sama konstrukcija ne zvuči dobro – hoda svakim naseljenim mestom. Lako se raspoznaje. Pripadnici ove manjine (negde i većine) kreću se obično po svim gradskim seljanama gde se osećaju kao ribe u vodi. Tu i tamo zalutaju na mesta gde ima normalnog sveta, ali ubrzo sve počinje da ih svrbi i u napadu panike napuštaju ista.

Iako je lepši pol u prednosti i zauzima gotovo sva bitna mesta u ovoj hijerarhiji, broj muškaraca takođe nije zanemarljiv. Njima možda baš i ne pristaje ovo opanak na štikli, uz karakter im nekako više ide beli kaiš na čakšire. Njih je, za nijansu, teže za raspoznati s obzirom na modiranje jačeg pola u poslednje vreme, ali čim progovore tu nema više nikakve dileme. Poštapalica “braćala” i skraćenica “ae” (‘ajde) deo su njihove komunikacije, a zbog ovog “ae” su, inače, posebno kul i drugačiji od drugih. U seljanama su gotovo uvek separeisani, zaklinju se u nove i stare turbo-folk hitove dok gustiraju pivo iz 0.5l ambalaže. Imaju sposobnost da te “bace u nesvest” samo pogledom.

SLIKA 210 Hoće opanak da postane štikla

Ma samo bezobrazno!

Interes ovih macana je da sažvaću dobru ribu. Sličan se sličnom raduje, pa tako i tigrica – samo bahato – mačkica otkida na ovakve tipove. Riba u pokušaju iz ove priče najčešće izgleda tako da bi je pre pitao “Pošto sestro?” nego prozborio koju sa njom. U sopstvenoj glavi ona je princeza u leopard ili zebra šari, jako je moderna i u trendu. Uzor joj je svaka nova nada Granda. Gde njena štikla stane tu trava više ne niče, a ogledalo može spontano da pukne od tolike lepote. Zapravo u stvarnom svetu ona deluje aljkavo, odiše prostaklukom i šetajuća je vreća kompleksa. Ali ume dobro da zabavi svojom dubokoumnošću i stavovima.

Da sumiram, nije bitno odakle si, već ko si. Možeš biti iz mesta koje se jedva nazire na mapi ili iz metropole. Bitno je šta nosiš u sebi. Bitan je karakter i stav, slika kojom se predstavljaš. Ponosno nosi opanke ili štikle ako ti dobro stoje. Ne pokušavaj da budeš nešto što zapravo nisi. To je uvek kontraproduktivno. Ne pravi od sebe karikaturu. I uvek čvrsto stoj na gradskom asfaltu ili zemljanom putu.


Ana Petković voli sunce, ljubav joj je glavni pokretač, a inspiraciju nalazi u sitnicama. Malo joj je potrebno za sreću. Život grli obema rukama. Menjala bi omiljene cipele za kutiju Medenog srca ili kesicu Čoko smokija. I da, misli da zna sve k’o matora.

Editors choice