Iskusila si stanje, trenutke i periode anksioznosti i dovoljno poznaješ sebe da znaš sa čim ne možeš da se izboriš i šta te uvodi u ovakvo stanje. Horoskop kaže da svaki znak ima svoje karakteristične okidače za anksioznost, a ti vidi ima li u tome istine – za tebe i one koji su ti bliski.

Ovan

Ti se bojiš da život oko tebe zapravo uopšte ne može da funkcioniše bez tebe i nikada ne uzimaš pauzu. Uvek imaš još nešto da uradiš i ti to činiš, istrajno, aktivno, borbeno, čak i onda kad osećaš ne da si na kraju snaga, nego da nemaš uopšte više snage. Napravi eksperiment. Uzmi pauzu, stani, odmori se, pusti. Bićeš zapanjena kad vidiš kako svi uspevaju da se organizuju bez tebe i kako sve i dalje ide svojim tokom i ako ti ništa ne guraš, ne vučeš i ne nosiš.

Bik

U stanje anksioznosti uvodi te strah da nećeš stići – propustićeš rokove, nećeš stići na vreme na sastanak i onda će neko biti veoma ljut na tebe, a to teško podnosiš. To te čini bolesnom – da se neko uznemirava, deranžira i ljuti zbog tebe. Stresirajući se ovakvim mislima, zaista dovodiš sebe u situacije da za nečim juriš u poslednjem trenutku, ali ta priča je potpuno u tvojoj glavi i problemi ti izgledaju veći nego što jesu. Samo lagano, diši duboko i veruj u sebe – jesi dovoljno dobra.

horoskop 16 Horoskop otkriva: Šta su okidači za tvoju anksioznost?

Blizanci

Dozvoljavaš sebi da ludiš zbog sitnica, koje uopšte ne zavise od tebe i ne možeš da ih kontrolišeš. Kad ti neko kolima preseče put, umesto da vrištiš i besniš, budi zadovoljna sobom i zahvalna svojim refleksima što si odreagovala kako treba. Upotrebi svoju maštu i bogatu aktivnost svog uma da skreneš sebi pažnju sa gluposti koje te uznemiravaju – nije tvoje da se nerviraš što neko pogrešno izgovara neku reč ili promašuje padež.

Rak

Tvoja anskioznost probija plafon kad se osećaš nebezbedno – tebi treba bodigard, ili neki ritual, molitva, mantra za osećanje bezbednosti, inače ćeš navući fobije od vožnje liftom, boravka u mraku, izlaska na otvoren prostor. Ova nesigurnost je telesni izraz tvog straha da će te neko povrediti ako zna šta misliš i osećaš i sa tim možeš da se boriš jedino direktnim suočavanjem. Udahni duboko i reci šta misliš i osećaš – videćeš da se neće dogoditi ništa strašno, osim što ćeš osetiti oslobađajuće dejstvo izražavanja, umeto potiskivanja.

Comments