Rakovi skloni preterivanju ovu godinu započinju smanjenjem želje da se prepuste, zahvaljujući ekspanzivnoj prirodi Venere u Strelcu, gde će se nalaziti od 4. januara. Ako započnete godinu sa strukturianim režimom vežbanja, unećete mnogo dobre energije i blagostanja u svoj život. Možda će vam stvari biti maglovite i nejasne, ali kako januar odmiče, perspektiva će vam se izoštravati. Na profesionalnom planu, početak godine je u stilu velikog praska, jer je Merkur u Vodoliji, ali u delu romantike i emotivnih odnosa ćete morati da rešite nesuglasice i nesporazume, da bi postojeći odnos prerastao ili se transformisao u nešto veće. Potražite oslonac u bliskim osobama i prijateljima, iako ćete se zbog toga osećati bespomoćno (i taj osećaj ćete prevazići). 

Vreme prosperiteta kreće za vas sredinom marta, kada se Venera seli u znak Riba i nastavlja se tokom aprila – vaš rad i finansije su u ekspanziji, a vi ste u nekoj vrsti eksperimenta, sa sobom, svojim interesovanjima i sposobnostima. Merkur u Ovnu pojačava vašu efikasnost do savršenstva, a vi jednostavno treba da verujete svojim instiktima. 

Od početka maja i ulaska Venere u znak Bika, razmišljate o pokretanju sopstvenog posla, osećate potrebu za nezavisnošću i samostalnošću, za udobnošću i standardom, za životom u visokom stilu. Takođe, ovo je odličan period za ljubav. Vaše mirno i staloženo držanje privlači veliki broj obožavalaca, među kojima možete birati. Povremeni lični padovi, vezani su za prirodu vašeg znaka kojim vlada Mesec, pa možete očekivati plime i oseke – to je vaš način života.

Comments