Među 12 horoskopskih znakova, ljubav i veze najozbiljnije doživljavaju Ribe, Rakovi, Device, Bikovi, Vage i Škorpije – ne zato što ostali nemaju kapacitete za duboka osećanja, već zato što se ovi znakovi najviše vezuju i kada dožive poraz, teško im je da prihvate da su njihova emotivna ulaganja propala i da treba da nastave dalje. 

Ribe 

Najsenzitivniji znak horoskopa ima zlatno srce, ali i tendenciju da idealizuje partnera i ljubav doživljava na romantičnom nivou. To vas sprečava da uočite znake upozorenja – verujete da ljubav sve leči i sve pobeđuje, a probleme u odnosu ne shvatate kao znak da odnos nije dobar i da treba da se pomerite pre nego što budete povređeni, već kao izazov. Vi ćete se posvetiti srcem i dušom (i svim ostalim resursima) i učiniti sve da popravite stvari, ne verujući da osoba koju volite može da vas povredi. Verujete u ljubav i žrtvujete se za ljubav, a kad se ispostavi da je to bila samo vaša ljubav koja nije uzvraćena i kad je kraj neminovan, u stanju ste da produžavate agoniju, jer ne možete da pustite svoje iluzije i priznate da ni taj partner, ni taj odnos, nisu ono što ste vi mislili da jesu. Krah odnosa doživljavate kao sopstveni neuspeh i ne možete da se pomirite sa tim. 

Rak 

Rakovi su zaljubljeni u ljubav i jednako skloni romantičnim iluzijama kao i Ribe. Nećete se lako zaljubiti u bilo koga, ali kad vam neko probudi osećanja, to mora da je onaj pravi i odmah zamišljate zajedničku budućnost koja se sudbinski ostvaruje. Čim preovladaju osećanja, vi počinjete velikom brzinom da ulažete emocije, ne pomišljajući da je prerano reći „volim te“ ili nerealno osećati toliku povezanost sa nekim koga, takoreći, do juče niste ni poznavali. Za vas je ljubav sve, jer intenzitet emocija koje vas obuzimaju kanališete kroz sve životne aspekte – od osećanja oživljavate, postajete kreativni, odjednom vam sve ide od ruke i ništa vam nije teško. Ljubav u vašim rukama postaje alat za životna postignuća na svim poljima i vi taj alat nerado odlažete i ne ispuštate ga iz ruku, čak ni kada se pokaže kao sredstvo destrukcije. Ni od patnje ne odustajete, jer i ona proizvodi ogromne količine intenzivnih osećanja. Ostaćete u odnosu koji se potpuno potrošio, osim ako se druga osoba ne pokupi i ode – ili ako se ne pojavi neko da na njega preusmerite svoja snažna osećanja. 

Devica 

Device čuvaju ono što imaju, a kad nekog prihvate u partnerskom odnosu, to znači da su mu poklonile poverenje, da ta osoba ispunjava njihove visoke standarde i da je uspela da nadiđe njihove odbrambene zidove. Kad se to dogodi, kad neko uspe da vas osvoji, vi to cenite i nastojite da sačuvate po svaku cenu. Vama romantične iluzije ne zamagljuju vidik – jasno vam je postoje problemi i niste skloni da ih negirate i previđate, ali vi se svim svojim sposobnostima bacate na oporavak i popravljanje veze, jer je za vas ulog suviše veliki. Ko zna kada će neko ponovo uspeti da vas osvoji, ako ostanete sami. Sposobni ste da preuzmete svu odgovornost i da budete beskrajno tolerantni i strpljivi i nepokolebljivo verujete da ćete vremenom uspeti i da ćete unaprediti i sačuvati odnos koji imate. Ako vas partner ostavi, ruši vam se svet, povlačite se u sebe i dižete još više zidove oko svog srca. 

Comments