Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

Vaga

Vagama je ljubav najvažnija u životu – uložiće sve i daće sve od sebe da je sačuvaju, a opstanak braka i potrebe bračnog partnera staviće ispred svojih sopstvenih potreba. Žrtvovaće se bez prigovaranja, bez drame i isticanja svojih zasluga, jer to je deo ljubavi, takav je sporazum i one to razumeju. Ako imaju sreće da nađu partnera koga iskreno vole, voleće ga celog života i nikada neće zažaliti zbog svog izbora, ali ako vreme prolazi, a ne nalaze kompatibilnog partnera, udružiće se sa nekim ko želi da bude sa njima i daće sve od sebe da ta veza uspe. Uveriće sebe da je to ljubav, držaće pažnju na partnerovim dobrim osobinama i ceniće ga zbog njegovih vrednosti, a svoja nezadovoljstva i neispunjene snove čuvaće duboko zakopane u svom srcu. Iako romantične, lepršave i idealistične, Vage umeju da budu surovo iskrene prema sebi – one ne lažu sebe, samo kada jednom odluče (a teško odlučuju), onda više ne menjaju mišljenje i stav i uporno guraju u smeru kojim su krenule. Naravno, bez drame i kukanja – niko im nije kriv ako su neispunjene, same su birale. Vage će ostati u lošem braku i nikome se neće žaliti zbog toga, a ako ipak dođe do razlaza, osećaće da je to njihov neuspeh – i vrlo brzo će nastojati da sa sledećim partnerom poprave prethodne greške.

Rak

Rakovi su na glasu kao duboko emotivni i veoma porodični i ako, sticajem okolnosti žive sami, nosiće svoju tugu kao najteži teret. Partnerski odnosi i potomstvo su im svetlost, izvor i stabilnost života, pa će sve činiti za svog partnera i svoju porodicu. Ako Rak odluči da prekine odnos, to znači da je krajnje nesrećan, a možda i životno ugrožen i da ga je požrtvovanost dovela u poziciju da više nema šta da daje i da spasava, osim sopstvenog života. Sreća i porodično gnezdo za Rakove je jedno isto i boriće se svim snagama za to. Biće verni i uvek na strani svog partnera, opraštaće partnerove slabosti, pa čak i izdaje, jer je borba za ljubav i zajedništvo za njih smisao života. Duboko će patiti ako nemaju decu, jer brak znači porodicu, a porodica bez dece nije potpuna. Međutim, nikada neće zapostaviti partnera zbog dece, kao što to često čine drugi horoskopski znaci – Rakovi duboko veruju u zajedništvo i svoju snagu i stabilnost zasnivaju na njemu.

Ribe

Nežne Ribe koje napola žive u svom sopstvenom svetu traže oslonac, pa im je partner neophodan da bi njihov svet imao “uzemljenje” i centar. Kad jednom zasnuju zajednicu, ne zanima ih niko drugi i potpuno su posvećene partneru. Ribe su veoma tolerantne i istovremeno imaju snažan osećaj pripadnosti, tako da su od svih znakova najsposobnije da partnerovu decu iz prethodnog braka vole i prihvataju kao svoju sopstvenu – ono što je važno njihovom partneru, jednako je važno i njima. Zbog svoje velikodušnosti i privrženosti, događa im se da u odnosu trpe i budu iskorišćavane, ali se zbog toga ne žale na sudbinu i opraštaju partneru baš sve. Ako se u odnos umeša treća osoba, neće praviti ljubomorne scene i zahtevati od partnera da im ukaže poštovanje koje zaslužuju, već će se tiho boriti da vrate partnera u svoj zagrljaj, da mu pokažu da su mu neophodne za sreću i životnu udobnost.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/collagevintage

Brankica Milošević

Editors choice