Neke tipične osobine horoskopske znake smeštaju u vrh ili na dno ove ili one liste povoljnih i nepovoljnih karakteristika – pa se na nekoj listi možete naći među najboljima, dok ste na drugoj među najgorima. Na ovoj, znaci su poređani prema svojoj privlačnosti, odnosno, od najodbojnijeg, do najprihvatljivijeg. 

Škorpija 

Misteriozne i rezervisane Škorpije ne boje se da prigrle mračne aspekte svoje ličnosti i one ne zrače baš privlačno – često upravo suprotno. Drugi ne znaju šta da očekuju od vas (da li ćete se razgoropaditi ili ostati potpuno mirni) i ne znaju kako da vam se približe, a vi ih ne ohrabrujete u tome. Nedostupni ste i tajanstveni, pa iako vas to čini intrigantnim, niko vas ne bi opisao kao prijatnu i prijaznu osobu. 

Devica 

Device su divne u svojoj ispravnosti, ali su veoma kritički nastrojene. Vi se ne ustežete da svakog postavite na svoje mesto i veoma ste zahtevni. Vaša očekivanja – od sebe i od drugih – visoka su i odbijaju one koji bi hteli da vam se približe. Osvajanje vaših zidova nije uputno – vi ćete ili sami spustiti mostove, ili će zidovi ostati neosvojivi. 

Vodolija

Za Vodolije važi da su usamljenici i zanesenjaci – sa vama nije baš najlakše na svetu započeti prijateljstvo i produbiti prisnost. Ne radi se o tome da vi ne volite bliskost i bežite od nje, već više volite da procesuirate svoje misli i osećanja u samoći i tišini. Možete biti šarmantni u grupi, ali nećete oklevati da nekoga prozovete zbog neznanja (i gluposti), a to nije baš privlačna osobina. 

Jarac

Jarčevi obično ne zrače prijatnim vibracijama, strogi su i često pesimistički nastrojeni. Vi radije posmatrate, nego da se aktivno bavite drugima, osim ako za to imate poseban razlog. Umete da budete ljubazni i srdačni, čak i ako se ne osećate ugodno, ali sa vama nije baš lako uspostaviti komunikaciju. 

Bik

Bikovi umeju da budu veoma ljubazni, ali se ne otvaraju, ako nisu proveli puno vremena sa nekim. Rezervisani ste i ako neko na vas ne ostavi najbolji prvi utisak, ne dajete mu rado drugu šansu. Prema osobama koje smatrate svojim bliskim krugom, zaista ste posebni i vrlo zaštitnički nastrojeni – vi svoje prijatelje “usvajate” i brinete o njima. Nije lako naći se u tom krugu povlašćenih. 

Lav

Lavovi su poznati kao nadobudni i arogantni, ali to je prosto deo njihovog šarma – ako niste na vrhu, u centru zbivanja i pažnje, onda zapravo niste prisutni. Samouvereni ste i lako vam je da date najbolje od sebe, jer rado pokazujete sjaj svoje ličnosti. Međutim, ko nije na vašem nivou, ne zaslužuje ni trenutak pažnje i vašeg vremena, tako da, ostavljate dvojak utisak – nekima ste privlačni i neodoljivi, a nekima uobraženi i nepodnošljivi. 

Comments