Moram da priznam da mi se često dešava da živim ispod kamena i da nekog novog izvođača otkrijem i zavolim tek nakon što celokupan hajp oko njega već prođe, ali ovoga puta je situacija malo drugačija. Znam da je K-pop trenutno velika stvar u svetu muzike, ali iskreno, nekako nikako da poslušam kako to zvuči. A onda je došla Lady Gaga sa svojim novim albumom i bukvalno mi otvorila oči! Na jednoj od pesama sa albuma, i mojoj omiljenoj, Sour Candy, Gaga je sarađivala sa južnokorejskom grupom Blackpink i potpuno me oduševila. Prirodno, budući da su mi se devojke jako svidele, otišla sam na njihov YouTube kanal da poslušam još neke njihove pesme i mogu ti reći da su ozbiljno dobre. Kill This Love mi je i dalje favorit, mada mu se opasno približava i How You Like That koja je premijerno prikazana 26. juna i u ovom trenutku ima preko 144 miliona pregleda i 11. je na trendingu! Naravno, imaj na umu da će se ove brojke znatno promeniti u trenutku kada ti budeš čitala ovo…

Uglavnom, Blackpink donosi jako dobar i moćan pop, odličnu energiju, sjajne glasovne mogućnosti i čak i kada pevaju na korejskom, to te nikako ne sprečava da se prepustiš dobrom ritmu. Na momente me podsećaju na neki Rihannin vajb – e tako su dobre!

Inače, dokaz da im je Lady Gaga na neki način ipak otvorila vrata u svet, iako su i pre saradnje sa njom bile prilično uspešne, jeste činjenica da je premijera njihove nove pesme i prve sa nadolazećeg albuma, How You Like That, iz minuta u minut skupljala na milione pregleda što je čini najvećom premijerom u istoriji YouTubea! A ove mega talentovane devojke ne samo da su nam servirale pesmu leta, definitvno, već su i podigle modu u muzičkim spotovima na sasvim novi nivo, prošetavši neke od najpopularnijih i najboljih komada koje smo mogli da vidimo na poslednjim modnim revijama. Dakle, čak i da nisi fan njihove muzike, ali jesi fan mode, ovaj spot će i za tebe biti prava poslastica!

Comments