Svi stalno negde jurimo – da završimo obaveze i postignemo baš sve što smo sebi zacrtali za taj dan. Moderan način života zahteva da smo stalno “kao na traci”, često pod stresom i neretko zatrpani poslom. Ali, da li u takvom, ubrzanom ritmu svakodnevice, zastanete i razmislite – da li dovoljno činite za svoje zdravlje i da li dovoljno brinete o sebi?

Zdravlje je najveće bogatstvo. Dobro poznatu izreku smo svi čuli hiljadu puta, ali zaboravljamo koliko je istinita. Da biste napredovali u karijeri, da biste bili posvećeni roditelj, dobar prijatelj i da biste radili na svim svojim snovima – morate da se osećate dobro.

Najbolji način da brinete o zdravlju je da pažljivo osluškujete svoje telo. Svaki lekar će vam reći da je preventiva najvažnija, odnosno, da treba da usvojimo zdrave navike koje će pomoći organizmu da optimalno funkcioniše.

ID Pics 1080x1080 no logo 4 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako
ID Pics 1080x1080 no logo 6 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Redovna fizička aktivnost, uravnotežena ishrana, kvalitetan san – to su tri faktora na koja treba da obratimo važnju kako bismo brinuli o zdravlju, a to zaista nije teško! Moderno doba donelo nam je korisne tehnologije u vidu pametnih satova, koji nam kao nikada pre omogućavaju da pratimo ritam tela, ali i da na vreme prepoznamo kada nešto nije u redu. Na taj način, u svakom trenutku možemo da imamo celovitu sliku o stanju svog organizma!

Predstavljamo vam Huawei Watch GT 4, novi pametni sat iz GT serije, koji će biti najbolji saveznik vašeg zdravlja u savremenom načinu života!

Huawei Watch GT 4 spaja lepo i korisno – ovaj pametni sat pomera granice estetike i kvaliteta praćenja sportske aktivnosti, uz posebno unapređene funkcije praćenja zdravlja i kvaliteta sna.

Kad ga nosite, u svakom trenutku ćete znati šta vam poručuje telo – a evo i kako vam tačno Huawei Watch GT 4 pomaže da brinete o zdravlju.

ID Pics 1080x1080 no logo 3 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Unapređene funkcije u službi vašeg zdravlja

Redovan trening je osnova dobrog zdravlja, posebno danas, kada većina nas dobar deo dana provodi sedeći. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje da sve odrasle osobe treba da imaju najmanje 150-300 minuta fizičke aktivnosti umerenog intenziteta ili najmanje 75-150 minuta fizičke aktivnosti snažnog intenziteta u toku nedelje.

Na vama je da odaberete šta vam najviše prija – trčanje, vožnja bicikla, plivanje, sportovi poput fudbala i košarke ili nešto drugo – ali na trening obavezno ponesite svoj Huawei Watch GT 4 pametni sat!

Huawei Watch GT 4 će unaprediti vaš trening na potpuno nov način – ovaj pametni sat krasi preciznost i sistem praćenja kalorija, a opremljen je TruSeen™ 5.5+ tehnologijom, koja efikasno meri otkucaje srca i analizira rezultate treninga uz upotrebu AI algoritma.

Ukoliko je vaš cilj mršavljenje, oduševiće vas opcija Activity Ring, koja ima vrhunske sisteme praćenja sagorevanja kalorija, trajanje treninga i ukupnu aktivnost u toku dana. Sigurno će vas motivisati i sistem takmičenja i nagrada, koji će vam pokazati koliko ste napredovali na svom fitness putovanju!

Huawei Watch GT 4 donosi i Stay Fit aplikaciju, koja prati kalorijski deficit, unos kalorija i progres ka željenoj kilaži, uzimajući u obzir fizičku aktivnost. Uz profesionalnu analizu, aplikacija Stay Fit kreira i personalizovane planove i vodi korisnike ka cilju iz nedelje u nedelju – što je veoma korisno za osobe koje treniraju same!

 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako
 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Optimalno praćenje otkucaja srca i kvaliteta sna

Pametni sat Huawei Watch GT 4 opremljen je sistemom za kontinuirano praćenje otkucaja srca, zasićenosti krvi kiseonikom, kvaliteta sna i nivoa stresa – a to su sve veoma važni pokazatelji stanja u kojem se nalazi naš organizam. 

Praćenje otkucaja srca je korisno tokom treninga, dok zasićenost krvi kiseonikom opisuje količinu kiseonika koja cirkuliše u krvi. Kada je u krvotoku, kiseonik pomaže u zameni ćelija koje se istroše, obezbeđuje energiju za naša tela, održava način na koji naš imuni sistem funkcioniše, između ostalog. Nizak nivo kiseonika u krvi ukazuje na to da možda postoji problem sa plućima ili cirkulacijom, pa je zato važno pratiti ovaj parametar.

Karakteristika koja privlači najviše pažnje na Huawei Watch GT 4 satu je TruSleep™ 3.0 tehnologija, koja precizno beleži kvalitet sna. Kvalitetan i redovan san je presudan za optimalno zdravlje, a naučnici širom sveta sve više objašnjavaju zašto. Spavanje pomaže da se popravi i obnovi naš mozak, a ne samo naša tela. Tokom sna obrađujemo informacije, konsolidujemo sećanja i prolazimo kroz niz procesa koji nam pomažu da funkcionišemo tokom dana.

Dok nosite Huawei Watch GT 4, imaćete uvid u sve faze sna, kroz analizu nekoliko ključnih parametara, poput pokreta tela i varijabilnosti pulsa.

ID Pics 1080x1080 no logo 7 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Upozorenje na nepravilnosti

Kao što smo već naglasili, uvek treba da razmišljamo o preventivi kada je u pitanju naše zdravlje, a Huawei Watch GT 4 pametni sat vas putem obaveštenja može upozoriti da treba da obratite pažnju na neku nepravilnost koju je uočio.

Koristan dodatak ovog pametnog sata jesu podsetnici, koji korisnicima omogućavaju da u svakom trenutku budu u toku sa svojim zdravstvenim stanjem i potencijalnim problemima. Na primer, u okviru TruSleep™ 3.0 tehnologije, postoji funkcija za praćenje apneje, koja pruža uvid u moguće nepravilnosti u disanju tokom sna.

Takođe, Huawei Watch GT 4 možete koristiti kao podsetnik da redovno uzmete terapiju ili je nekome date. Često je od vitalnog značaja da se pridržavate smernica i uzimate doze u određeno vreme. 

ID Pics 1080x1080 no logo 2 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Precizno praćenje menstrualnog ciklusa

Za sve žene, praćenje menstrualnog ciklusa je veoma važno jer utiče na mnogo drugih faktora vezanih za ritam života i zdravlje. Od praćenja raspoloženja, do utvrđivanja plodnih dana, izuzetno je bitno da znamo u kojoj smo fazi ciklusa.

Pametni sat Huawei Watch GT 4 može da predvidi buduće menstruacije i plodne dane, na osnovu prethodnih menstrualnih perioda i informacija iz kalendara. Svi drugi važni podaci i podsetnici se mogu lako pratiti na uređaju.

 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Elegantan dizajn

Pored sveobuhvatne brige o našem zdravlju, Huawei Watch GT 4 karakteriše i fenomenalna estetika – njegov elegantan dizajn će brzo postati vaš omiljeni modni aksesoar. Sat dolazi u dve varijante – sa brojčanikom prečnika 46 mm i 41 mm, a narukvice i dizajn brojčanika ističu se svojim klasičnim izgledom koji se uklapa u sve prilike.

Ukoliko odaberete Huawei Watch GT 4 prečnika 46 mm, možete da birate između četiri boje – sat je dostupan u crnoj, smeđoj, zelenoj i sivoj. Huawei Watch GT 4 prečnika 41 mm izgleda posebno sofisticirano, a dolazi u tri boje – beloj, srebrnoj i zlatnoj.

Stilski besprekoran, prilagođen vašem načinu života, uz stalno praćenje zdravlja – šta više poželeti od pametnog sata? Zato je Huawei Watch GT 4 vaš saveznik za svaki zdrav i energičan dan!

ID Pics 1080x1080 no logo 9 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako
ID Pics 1080x1080 no logo 8 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako
Huawei Emblem 2 Pametni satovi nam pomažu da vodimo računa o svom zdravlju, a evo i kako

Saznajte više na Huawei sajtu, kao i Facebook, Instagram, YouTube stranicama.

Comments