Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

U “Pop up” galeriji Kulturnog centra Beograda, u organizaciji agencije “McCann Beograd”, održana je prodajna humanitarna izložba pod nazivom “Home/Hope – Kiša još pada”. Sav prihod od prodaje unikatnih radova i posebno dizajniranih predmeta namenjen je za pomoć ugroženima od poplava.

Humanitarna izložba Kiša još pada Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava

Poplave su prošle, ali su posledice, nažalost, još uvek tu. Upravo zbog toga je i poruka ove humanitarne izložbe simbolična, jednostavna i direktna“Kiša još pada!”.

“Došao je trenutak da se podsetimo da na područjima ugroženim poplavama problemi i dalje postoje, i da je ljudima koji u tim područjima žive pomoć svih nas itekako potrebna”, izjavila je Olivera Perković, direktorka agencije “McCann Beograd”, i dodala: “Naša ideja bila je da iskoristimo ono što imamo – naše znanje, talenat naših kreativaca i saradnika i naravno iskustvo, i da na taj način zajedno doprinesemo što bržoj sanaciji štete. Svi oni koju su kupili izložene radove pomažu ljudima čiji su domovi stradali u poplavama, a celokupan prihod biće uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava.”

Kiša još pada Instalacija na Trgu Republike dan Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava

Autori unikatnih radova su Marija Milanković, Lidija Milovanović, Tereza Cenić, Nataša Radosavljević, Marina Čavić, Kristina Jovanović, Branko Andrejević, Branko Rosić, Zdravko Kevrešan, Nenad Dodić i Marko Prokić, inače dizajneri zaposleni u agenciji “McCann Beograd”, a svoj doprinos izložbi dala je i Tatjana Kuburović,  dizajnerka brenda Superheroina Cura Fina. Posetioci su, pored njihovih radova, mogli da kupe i posebno dizajnirane šolje, narukvice, torbe, majice, kabanice, kišobrane i rokovnike sa motivima poplave, koji su delo istih autora.

Kiša još pada Instalacija na Trgu Republike veče Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava

“Ceo tim dizajnera trudio se da pronađe svoj lični ugao. Kao rezultat, dobili smo zaista različite radove, od minimalističke grafike, preko razigranih ilustracija pa sve do autorske interpretacije dela iz istorije umetnosti. S obzirom na to da su svi radovi sa izložbe namenjeni prodaji u humanitarne svrhe, sigurna sam da će svaki naći kupca sa odgovarajućim senzibilitetom”, izjavila je Lidija Milovanović, Senior Art Director u agenciji “McCann Beograd”.

Humanitarna izložba Kiša još pada Srđan Šaper osnivač agencije McCann Beograd Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava

Na temu inspiracije koju je imala za svoj rad, Marija Milanković, Art Director, izjavila je: “U jeku poplava, fotografije u medijima podsetile su me na nadrealne scene iz holivudskih filmova. To mi je poslužilo kao inspiracija za ovaj rad, u mom slučaju, akrilna slika na platnu.

Na otvaranju humanitarne izložbe nastupili su učenici isturenog odeljenja Muzičke škole “Vatroslav Lisinski” u Obrenovcu, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti sa katedre za džez i popularnu muziku.

Preostali izložbeni predmeti biće dostupni za prodaju u Beogradskom izlogu do ponedeljka, 8. septembra.

Kiša još pada Bojan Perić Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava Kiša još pada Branka Nevistić Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava Kiša još pada Milica Zarić Humanitarna izložba Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava

Editors choice