Na inicijativu pijaniste i profesora Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Nenada Radića pokrenuta je akcija za obnovu Materinskog doma u Zvečanskoj ulici. Ovaj istaknuti pijanista organizovaće svoj solistički koncert u nedelju, 12. maja 2013. godine, sa početkom u 20 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun Fonda B92 za obnovu sigurne kuće za trudnice u Zvečanskoj ulici. Cene karata su 800, 1,000 i 1,200 dinara i mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine. Takođe postoji mogućnost i kupovine VIP karata po ceni od 5,000 dinara, kojom postajete zlatni donator za obnovu Materinskog doma. Za kupovinu VIP karata najljubaznije vas molimo da nas kontaktirate.

Na programu će biti “Sonata B-dur” F. Šuberta i “Diabeli varijacije” Ludviga van Betovena.

noname Humanitarni koncert pijaniste Nenada Radića

Humanitarni koncert pijaniste Nenada Radića

Sigurna kuća je montažna zgrada u Zvečanskoj ulici, izgrađena 1973. godine. Ona je utočište ugroženim trudnicama i majkama sa malom decom. Prvi štićenici danas su već zreli ljudi, koji su pod okriljem Materinskog doma dobili šansu da ostanu uz biološke majke i da snagom zajedničke ljubavi i uz pomoć humanih ljudi nađu svoje mesto u društvu. Štićenice, odbačene i povređene, ponižene i uplašene, stotine tužnih majki sa malom decom, decenijama već nalaze neophodnu sigurnost, toplinu i razumevanje, ali pre svega – stručnu pomoć i zdravstvenu negu u prostoru Materinskog doma.

Ova kuća danas, osim velikog srca, odavno više ne pruža ni minimum uslova za pristojan život. Ipak, stanarima Materinskog doma neispravne su instalacije, trošni zidovi i nehigijenski uslovi jedini pravi dom ispunjen verom da bolje sutra postoji i nadom da će se sa svojom decom, sigurnim korakom otisnuti izvan ta četiri zida.

Potrebno je uraditi: potpolagačke radove, keramičke radove, vodovod i kanalizaciju, stolarske radove, gipsane radove, elektro radove i molersko-farbarske radove.

Prosperitet jednog društva ogleda se u sreći dece. Pridružite nam se!

Comments