Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

U Kući kulture (Terazije 34) ove nedelje biće predstavljen nesvakidašnji umetnički projekat “Identitet” autora Dušana Kaličanina. Kao glumac, baletski igrač, komunikolog, provokator i idejni tvorac ove neobične izložbe, Dušan Kaličanin uz pomoć svoje moći transformacije pomera granice, te bežeći od stereotipa koje nam društvo nameće odgovara na pitanje “Ko sam ja?”. Kao jezik komunikacije koristi modnu fotografiju gde je upravo on u glavnoj ulozi modela i to pred objektivima naših najboljih modnih fotografa kao što su Miša Obradović, Andreja Damjanović, Nemanja Maraš, Jovana Mladenović…Ova provokativna izložba pokreće ozbiljno pitanja Identiteta iz drugačijeg, neobičnog ugla, a pored umetničkog karaktera “Identitet” ima za cilj i podizanje svesti o obolelima od retke bolesti: bulozne epidermolize.

Dusan Kalicanin Humanitarni projekat Identitet Dušana Kaličanina Dusan Kalicanin1 Humanitarni projekat Identitet Dušana Kaličanina

“Posetioci će biti u prilici da vide fotografije nastale u periodu od 2002. do danas. Od nagog do horor izdanja. “Identitet” može da inspiriše, nekog da iritira, ali nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Ono što je veoma važmo jeste i humanitarni karatkter ove izložbe – podizanje svesti o obolelima od retkih bolesti, kakva je bulozna epidermoliza i prikupljanje pomoći za iste.” – ističe Kaličanin.

Izložba je u Beogradu otvorena 19. i 20. septembra 2014. kada se seli u unutrašnjost Srbije, a potom i region.

Editors choice