Ovaj britanski elektro-pop duo čine pevač Teo Hutčkraft (Theo Hutchcraft) i klavijaturista Adam Anderson (Adam Anderson). Debitovali su albumom koji nosi naziv “Happiness”, u septembru 2010. godine, sa koga su se izdvojili hitovi “Wonderful Life”, “Better Than Love” i “Stay”. Pesme su vrlo brzo postale popularne širom sveta, a spotovi na desetine miliona puta pogledani na internetu.

Shot 1 1 picnik Hurts u Beogradu

Direktan kontakt sa publikom su upravo ostvarili preko sajta YouTube, gde su postavili svoj prvi spot, snimljen sa budžetom od samo 20 funti, za pesmu “Wonderful Life”. Visoka poseta ovom videu je pokazala da su Hurts jedne od onih zvezda koje publika direktno izabere. Kasnije je ova pesma dobila i svoj visokobudžetni spot. Na svojoj fan stranici, na društvenoj mreži Facebook, do danas su okupili više od 640 000 obožavalaca širom sveta.

Inspiraciju za svoju muziku Teo i Adam su pronašli u Italiji, otkrivši žanr “disco lento”, tj. spori disko. Na svojim koncertima sviraju na klaviru, električnoj gitari i sintisajzerima, uz pomoć benda i operskih pratećih vokala.

Američki producent i DJ Artur Bejker (Artur Baker) je uradio remix za pesmu “Wonderful Life”. U spotu za pesmu “Better Than Love” pojavljuje se rumunska glumica Laura Kosoi (Laura Cosoi). Na ovom albumu se nalazi i duetska pesma “Devotion”, koju su uradili sa Kajli Minog (Kylie Minogue). Da bi promovisali objavljivanje svog debi albuma, ostvarili su saradnju sa Džoom Strečom (Joe Strech) povodom stvaranja interaktivne audio-knjige, u kojoj je narator Ana Frejl (Anna Freil). Hurts se našao na listi turneja koje ne treba propustiti 2011. godine po izboru muzičkog magazina “NME”.

Pogledajte obe verzije spota za njihov veliki hit.


Dragana Katić je student prava, autor bloga Fashion Dreams and Things i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

Comments