Lider grupe I blame Coco je Eliot “Coco” Sumner, ćerka aristokrate pop-rock muzike. Sumner?! Zvuči poznato? Ne? Gordon Sumner? Sting? Da, svakako!

Coco je najmlađa ćerka Stinga i Trudi Styler. Rođena je 1991. godine u Pizi. Poznato je da je Toskana druga domovina  Stinga i njegove porodice. Ona je prava rokerka sa pretećim, sumornim pogledom koji joj daje izgled buntovnika. Poseduje agresivan, tomboyish stav ali je donekle i glamurozna. Njen glas je interesantan, ubedljiv i dosta podseća na Stingov. Ponosna je što je tatina devojčica, ali tvrdi da nikada nije iskoristila njegovu slavu. To je možda istina, ali ne sumnjamo da je svakako imala koristi u započinjanju svoje karijere.

Quicker I blame Coco

Coco priznaje da više voli raniju punk fazu grupe Police. Jimi Hendrix je njen idol i kaže da je počela da svira gitaru već sa četiri godine. U sedmoj godini  je bila Prodigy fan, a sa devet opsednuta Sex Pistols-ima i pobunjeničkim 70-im. U Londonu je pohađala najbolje škole ali je ubrzo napustila i bacila se u “naručje” rock ‘n’ rolla. Možda čak i suviše.

Kada je fotografisao Pete Doherty, njena majka Trudie je bila jako zabrinuta. Coco je razuverila činjenicom da se plaši špriceva. Iako tvrdi da su joj određeni lekovi protiv epilepsije pomogli u pisanju?! Naime, pevačica je u osamnaestoj godini kolabirala u jednom klubu u Los Angelesu. Lekari su ustanovili da je preživela epileptični napad i jedan period su joj bili prepisani lekovi protiv epilepsije. Nakov ovog iskustva napisala je pesmu “In Spirit Golden” koja je bendu donela veliki uspeh.

I+Blame+Coco+coco+love+mag+scan I blame Coco

“Oni su činili da se osećam jako čudno tako da sam napisala ovu čudnu pesmu koja je na kraju ispala jako zanimljiva”, izjavila je mlada pevačica.

Coco piše od svoje četrnaeste godine. Produkciju njenog debitanskog albuma “The Constant” je potpomogao Klas Åhlund, producent koji se nalazi iza pevačice Robyn i njenog istoimenog albuma  iz 2005. godine, kao i mnogih pop pesam poput Britney-ne “Peace of me” i nekoliko pesama Sugerbabes. Åhlund je jedno od najvećih muzičkih imena u Švedskoj.

Danas Coco je na turneji po Evropi. Obilazi podjednako underground kao i trendy mesta, odlično se zabavlja izvodeći electro punk dance rock. Ne zaboravimo i video benda koji je prilično intrigantan, artistički kreiran sa dosta prisutnim punk zombi make-up look-om.

I Blame Coco interview 9689 cropped I blame Coco

Moramo reći da je I blame Coco samo malo iznad garažnog benda sa dobrim izgledom i zvukom koji lukavo podseća na Duran Duran, Sex Pistols i Psychedelic Furs. Tekstovi su inteligentni i ne govore samo o ljubavi već i o okruženju, politici, vladi, korupciji, moći i subverziji. Rezultat pokazuje da je bend još uvek “zelen”, ali njihove namere su dobre i svakako ih treba prepoznati.

I love Coco još uvek nećemo imati priliku da vidimo u Beogradu. Za sada naša publika će imati čast da još jednom vidi Stinga, ovom prilikom u pratnji simfonijskog orkestra i benda. On ovoga leta nastavlja svoju Symphonicity svetsku turneju po gradovima Evrope u okviru koje će nastupiti i u Beogradskoj areni, 8. juna.


Vesna Filipović je master elektronskog poslovanja. Inspirisana modom i modnom industrijom kreirala je Fashionela, unikatno mesto za sve fashioniste. Životni moto joj je: “In everything you do, you have to try to reach the moon”.

Comments