Prethodni deo teksta “I pamet je jako seksi” možete pročitati ovde.

Biljana Vilimon

Na srpsku televiziju, zaglavljenu između socrealističke i turbo dizel estetike, donela intelektualnu provokaciju u punom smislu te reči. Uz njenu “Galeriju tajni”, muškarci su krišom onanisali, a žene počinjale da razmišljaju o orgazmu mnogo pre elektronske podrške Keri Bredšo i njenih kompanjonki sa Menhetna. Takođe, gledajući Biljanu, izazovnu i toga svesnu, stasavale su horde beogradskih pedera zaklinjući se da će se jednog dana uvijati i flertovati pogledom baš kao ona.

Birajući da li da za originalno prezime uzme ime dede Agatona ili dede Vilimona, odlučila se za drugu varijantu. Umetnica neopterećena svojim statusom, spontana i nekonvencionalna. Sasvim dovoljno da i danas zbunjuje tobože najemancipovanije pripadnike intelektualnog, medijskog i tajkunskog krema. Vlasnica najkonceptualnijeg stana u Beogradu koji ljubomorno čuva od lifestyle štampe. Bik u horoskopu, dakle, pripadnica one vrste žena za koje važi da su erotske kraljice zodijaka. Aleksandrina mama i Dunjina baka.

Od kada je, slikajući se za naslovnu stranu sportskog magazina Tempo, u haljini iz čijih izreza su njene prelepe nepokrivene grudi bile svima na izvol’te i okružena dvojicom najpopularnijih fudbalera tog vremena – u stalnom, kreativnom konfliktu sa provincijom gde god se ona krila. Napuštajući zbog Bore Đorđevića najjadniji politički talk show ikada, odavno zaboravljenu Zamku i to usred živog emitovanja, pokazala gde leži razlika između provokativne intelektualne koketerije i mizernog prostakluka. Ovaj posle toga postao još čemerniji guslar.

Karićevu Jefimiju učinila modernim časopisom menjajući kukičanje, karapandžu i zimnicu odličnim intervjuima i originalnim editorijalima. I danas spremna da se slika bez odeće. Zaklinje se da ne dopušta fotošop. Pokazujući teme bez ijedne vlasi, nakon uspešne hemoterapije, razbila jedan od najtežih srpskih tabua – stid od bolesti. I ne samo to. Ohrabrila sve žene sa sličnim problemom da pokažu kako se uprkos svemu može ostati seksepilan. Već godinama na Studiju B sebi dostojne sagovornike vodi neotkrivenim lagumima ambicija, snova i krahova. Bila i ostala živa rana najumnijih srpskih intelektualaca, umetnika i novinara. Ne bez razloga. Ne krije da je sujetna i to joj odlično stoji.

Aleksandra Janković Splića

Visoka, dominantna i beskrajno duhovita. Najlepše i najnežnije oči savremenog srpskog glumišta. Glumica koja svojim autentičnim dalmatinskim akcentom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njen šarm je u njenoj spontanosti. Bez predrasuda. Antipod umišljenosti i pozeraju. Uvek u Ateljeu 212.  Junakinja Skakavaca Biljane Srbljanović. Zbog te uloge su je izviždali beogradski gimnazijalci vaspitani na romanima Dobrice Ćosića i muzici Cece Ražnatović. Nažalost, kao glumica još uvek neiskorišćena. Do tada, stalna gošća najvažnijih beogradskih žurki. Majka.

Luna Lu

Počela kao alternativa i andergraund, završila u fensi krugovima i Dolce & Gabbana odeždi. Zaljubivši se u Breil i Pradu zanemarila noćni provod u histerik pozama. Na sreću ostala slobodoumna i duhovita. Kažu da je Seka Aleksić, slučajno, u jednom salonu lepote upoznala Suzanu i od nje čula da postoji crni lak za nokte. Istog trenutka poslala šofera ili dečka da joj “uzme” pet komada. Ništa čudno budući da je Luna još u vreme čuvene Industrije službovala kao estetska policija na vratima odlučujući ko sme a ko ne sme da uđe u klub.

Prva ozbiljna trendseterka sa urbane strane Srbije. Sve to je prirodno vodilo ka Glamurami i garderoberu Jelene Karleuše. Zajedno sa Majom Uzelac deflorisala nekadašnju B92 otvarajući vrata te televizije turbo folk zvezdama. Posle se provozala Titovim Plavim vozom i, ironičnim nastupom, napravila srpski fenseraj pristojnim. U svojoj kolumni u Pulsu zalagala se za prava Zvezda Granda. Prijateljica najpoznatijih gradskih gejeva i medijskih urednika koji joj kradu ideje. Gastronom i hedonista. Brend promoter bez greške. I dalje se smeje zarazno. U jednom, mimo svih mutacija, ostala dosledna – nikad od nje domaćica i kvit.


Milan Nikolić je mladić u godinama. Opredeljen za on line verziju života. Pisac koji je sa Parnasa prebegao na internet. Postao voljen tek kada je naučio da živi omražen. Neretko pogađa istinu zbog čega ga zasipaju poljupicima ili kamenjem. Kad ne piše – spava.

Comments