Tradicionalno i suludo, u Srbiji se i dalje veruje da su izazovnost i lepota u obrnutoj srazmeri sa koeficijentom inteligencije i obrazovanjem. Gotovo uvek na pogrešnoj strani, Srbi ostaju ubeđeni da se mudrost i intelekt nalaze isključivo iza naočara za vid sa staklima debljine prosečne tegle po ovčarsko kablarskim ostavama. Kao i da ih zadah Rubinovog vinjaka i konfekcija iz vremena kada je Ateks bio gigant, potvrđuje. Ako se ikada osveste, shvatiće da su plastični minjaci, pasulj i štrudla sa makom stimulansi kratkog trajanja.

Otvaramo serijal koji će dokazati suprotno. Svaki drugi dan na Wannabe Magazine-u uživajte u ličnostima koje u Srbiji, takvoj kakva je, ujedinjuju erudiciju i seksipil. I uspevaju da prežive.

Aleksandra Jerkov

Uspešna, visprena i uporna. Žena zbog koje, pored Čankovog humora, i najtvrđi desničari imaju respekta prema LSV. Mnogi misle da je u skupštinskom sitkomu potpuno potisnula Jelenu Trivan. Ova je zbog toga izvadila silikone iz usana pravdajući se time da je želela da se dopadne ratarima, vunovlačarima i očajnim domaćicama. U Piramidi Ljiljane Nedeljković oduvala mnoge fake demokrate. Na Twitteru popularnija od Brene. Ovo poslednje potvrđuje da je prevazišla stav i ponašanje večite štreberke. Ukoliko budemo imali sreće – žena koja dolazi.

Danijela Tiosavljević ex Marić

Iako se već na pomen njenog imena mnogi mršte i negoduju, to je samo frustracija zbog toga što su propustili sopstvene šanse. Uporno pokušavajući da dokažu da je Danijela sve uradila preko kreveta, prave veliku grešku. Nebitno što je taj krevet profesorski, ali da je zaista samo karijeristkinja bez mozga, ova zgodna i pričljiva žena bi zauvek ostala samo asistetkinja muža/mentora kome bi prvo brisala tablu a kasnije menjala pelene. Uostalom, postala psihijatar i magistar medicinskih nauka, kada joj je muž već dobrano bio penzioner. Ranije, zbog Jovanovog uticaja, privržena i najžućim tabloidima, ništa manje nego latinskim poslovicama, i uvek raspoložena da se “otvori” medijima ne skriva svoju težnju da bi najradije bila i intelektualka i turbo star. Ali, Srbija u takve koncepte ne veruje. Ambasadorka u najprovokativnijim haljinama od kada su Srbi porobili Atlantidu. Playboju se zahvalila na ponudi objašnjavajući da ona nikako i nikada ne može biti zečica zato što je, naprosto, lavica. I to dupla! Ova mjau, frrr intelektualka, na žalost mnogih, odbija da “vrti repiićem” i ne odustaje od akademske strogoće. Od malih nogu najbolja u svemu čega se dohvati – đak generacije, uspešna kararistkinja, košarkašica, solista u horu. Tvrdi da je zahvaljujući osvojenom petom mestu u slalomu, na vreme naučila kako se prolazi kroz sve kapije. Lični terapeut Aleksandra Vučića kada se ovaj napokon penzioniše. Romansa sa fudbalerom posle univerzitetskog profesora više nego šik. Psihoterapija pre penala.

Maša Rebić

Spisateljica kakvu smo čekali. Putena, obla i provokativna. Najbolja drugarica gej aktivista čak i kada se ovi međusobno ne podnose više nego Lidija Vukićević i Jelena Trivan. Zbog nje mnoge, poznatije literatese skontale koliko su im fore bajate, a zapleti trivijalni. Potencijalno, emancipatorka koja će učiniti da Srbi konačno prekinu da drkaju na opus Mir Jam. Piše romane zbog kojih se najokorelije sponzoruše maskiraju u skromne, stidljive udavače. Posle Biljane Srbljanović, prva koja je pozirala za gej kalendar zbog čega je Saša Popović odustao od namere da reizda “Sponzoruše”  i odlučio se za “Grabljivicu”. Nosi štikle koje erekciju izazivaju brže od cijalisa.

Biljana Srbljanović

Alfa i omega Srbije kakvu samo možemo da sanjamo. Proslavila Srbiju u svetu dok je Đoković još bio u pubertetu. Žena koja je u televizijskim duelima srozala i najautoritativnije partijske lidere i njihove gmazove. Posle njenih gostovanja u “Utisku nedelje”, u Urgentnom centru uvek završi neko iz DSS-a, a mlade tabadžije žicaju pare za rakiju koja će im uz pivo iz plastične boce pomoći da što pre zaborave šta su čuli i videli.

Tako stvaraju dodatne nevolje gradu i patrolama gradske čistoće koja ih zorom budi uneređene po trotoarima ispred lokalnih samoposluga. U isto vreme, Olja Bećković hita na molitvu i ispovest pritisnuta grižom patriotske savesti. Pred televizijskom publikom, željnom nove krvi, razbila Aleksandra Popovića, do usijanja dovela Lazanskog koji je tom prilikom dokazaao da iza tzv. alfa mužjaka uvek čuči stidljiva devojčica. Od Slobodana Antonića napravila karikaturu, a priča se da je tokom jednog fajta sa njom Aligrudić dobio grčeve. Potencijalno najbolja prijateljica JK. Uzela Natašu Bekvalac u zaštitu kada se i kuso i repato hvatalo za kamenice. Ćazim se tada još više zaljubio.

Opsesija Nebojše Bakareca i Aleksandre Janković. Lepa, zgodna, obučena bolje od najuspešnijih žena sa Menhetna. Nosi bolje i kvalitetnije bunde i od Keve nacije. Sasvim nesvesno, pokazala devojkama i ženama tranzicione Srbije da Pink estetika nije jedina estetika koja postoji. Govori brzo i efektno. Svaka druga joj je za retvit i udžbenike. Ukoliko dočeka bolje dane, Srbija će 2033. uvesti njene drame u školsku lektiru. Samo tako će svi naši guslari konačno postati mitska bića.

Izvori fotografija: instagram.com


Milan Nikolić je mladić u godinama. Opredeljen za on line verziju života. Pisac koji je sa Parnasa prebegao na internet. Postao voljen tek kada je naučio da živi omražen. Neretko pogađa istinu zbog čega ga zasipaju poljupicima ili kamenjem. Kad ne piše – spava.

Comments