Jednostavnost, nepretencioznost, oskudnost… Sve su to značajke minimalizma koji nas je pogodio u posljednjih nekoliko godina. Zašto smo počeli voljeti ambijente toliko jednostavno, ali opet toliko pravilno i pomno uređene da se tu i tamo pitamo je li u redu sjesti na sofu i pomaknuti ukrasni jastuk udesno?

Minimalizam je označen kao moderan, nov, čak i pomalo buntovan. Ali, nekako je teško vidjeti buntovnost, strast u minimalizmu.

Mora li sve biti tako? Otkačimo se, poludimo. Unesimo dušu u ambijent. Ako iz bilo kojeg razloga ne možete svijetu reći kako se osjećate, ne brinite – neka zidovi kažu umjesto vas. Pritom zaboravite na oslikavanje samih zidova i tapete koji su i na sam pogled toliko teški da ih je nemoguće promatrati pet minuta bez prestanka.

Lepršave, neodoljive, nove, prozračne slike s jasnim likom ili porukom, dok je svijeta i vijeka, sigurna sam, neće zastarjeti. Gdje ih pronaći? Miljan Miljković (Daska&Letva), Marko Prokić (f.ckinfine) i Remake predstavljaju vrela inspiracije i smiraja kakve već dugo nismo imali prilike vidjeti.

Miljan Miljković (Daska&Letva) voli drvo, a sasvim smo sigurni i da drvo voli njega sudeći po drvenim remek–djelima koje stvara. Ako se pitate je li moguće da šarenilo da ambijentu sklad – je, moguće je uz Miljana Miljkovića. Uz to, stalno će vam mirisati na hladovinu, kamene kuće, more, sol i toplinu. Divno!

Miljan Miljkovic I zidovi će progovoriti

Čista, čista ljubav

Miljan I zidovi će progovoriti

Kako biti neraspoložen gledajući ovo? Nemoguće!

Miljkovic I zidovi će progovoriti

Divno za čitanje

Marko Prokić (f.ckinfine) i njegova sjajna djela unijet će u vaš ambijent stav – neopisivo mnogo stava. Ilustracije sa stavom, koje će vas nasmijati i uljepšati vam dan, predstavljaju svojevrstan must have. Od toliko sjajnih djela Marka Prokića, budite sigurni, nećete se moći odlučiti samo za jedno.

Marko Prokic I zidovi će progovoriti

Simpatično za svaki ambijent

Marko I zidovi će progovoriti

Krletka – neizostavna u uređenju

Prokić I zidovi će progovoriti

Samo jedan od stotinu sjajnih natpisa

Ako je nešto vrelo inspiracije i umjetnosti, onda je to Remake. Remake daje život starim predmetima, inovativan je i savršen za uređenje shabby chic ambijenta. Nama su zapele za oko slike s likom slatke, odvažne djevojčice, u lijepom okviru i s porukom. Tko tome može odoljeti?

Remake I zidovi će progovoriti

Sanjajte, sanjajte, sanjajte

Ljubav I zidovi će progovoriti

Dražesno i istinito

Tocke I zidovi će progovoriti

Točke, točkice pristaju svakom ambijentu i dolaze s lijepim okvirom

Izvori fotografija: Daska&Letva, f.ckinfine, Remake


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

 

Comments