Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

I žvrljanje je umetnost

I žvrljanje je umetnost

Da bi se podstakla kreativnost studenata na neobičan, drugačiji i neobuzdan način, 2008.godine u Češkoj, prvi put je održan projekat pod nazivom “I žvrljanje je umetnost”. Nastao je tako što su studenti želeli da pokažu svoje umeće u žvrljanju, crtanju, a zatim da radove pokažu svojim kolegama sa fakulteta, društvu i profesorima, organizujući izložbe na skoro svim univerzitetima u Češkoj. Ubrzo je ovo takmičenje u “žvrljanju”, kao nova umetnička disciplina, održano u mnogim zemljama poput Litvanije, Rusije, Dominikanske Republike, Meksika, Australije i Japana.

Ovaj trend nije zaobišao ni Srbiju pa je projekat pokrenut u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a radovi su prikupljani od 1. do 28. aprila 2011. Stručni žiri, koji čine profesor sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Marko Lađušić i njegov saradnik Nikola Korać, izabrao je 250 radova iz cele Srbije koji će biti izloženi u sva četiri grada u kojima se održava “Žvrljart”.

Izložba će biti otvorena u utorak 10. maja 2011 u 13h na platou ispred Filozofskog Fakulteta. Radovi će biti izloženi do 14. maja 2011. Posle Beograda ova originalna izložba će biti postavljena i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Eto sjajne prilike da se u popodnevnim časovima, po suncu, prošetate do centra grada i pogledate ovu krajnje interesantnu izložbu.

Marija Vasovic I žvrljanje je umetnost Mateja Mahovic I žvrljanje je umetnost Orjen Djuric I žvrljanje je umetnost Sanja Sajatovic I žvrljanje je umetnost Sara Amigh I žvrljanje je umetnost
Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Editors choice