Posle niza uspešnih singlova, koji su mnogima obeležili prethodne dve godine, Ida Prester nam pred samo leto donosi saradnju sa mladim i talentovanim umetnikom, Fantomom, a naš intervju sa njim možete očekivati na našem portalu u petak.

Za svoju prvu saradnju, Ida i Fantom su napravili i spot koji je režirao Miroslav Miša Terzić, dok je Fantom za samu pesmu osmislio plesni aranžman pun retro sintova, baziran na zvuku osamdesetih.  

Ida Prester Fantom Budalo 1 Ida Prester i Fantom su snimili novi ljubavni singl   pogledajte spot za pesmu Budalo

“Ovo je pjesma o ljudima koji se opiru ljubavi, a zapravo je od početka sve jasno. Iz straha igraju igrice, prave se ludi i samo gube vrijeme. Za njih je smišljena i poruka pjesme: Prestani s inatom i dođi da me voliš, moglo bi biti dobro baš, budalo. Nek vam ova pjesma i poruka budu soundtrack ljeta koji stiže, ljeta u kojem ćemo nadoknaditi sve propuštene poljupce i zagrljaje”, kaže Ida povodom novog singla.

Ida je inače pratila Fantomov rad nekoliko godina, i smatra ga vrlo autentičnim, jer stvara sint pop hitove popularne među indie publikom u celom regionu.Čim sam krenula u pisanje ove pjesme čula sam njegov vokal. A i vizualno se savršeno uklopio u ovu noćnu fantaziju. Nevjerojatno je fotogeničan i stajliš”, dodaje Ida.

Ida Prester Fantom Budalo 4 Ida Prester i Fantom su snimili novi ljubavni singl   pogledajte spot za pesmu Budalo

Pesma Budalo je sudar dve različite generacije alternativnog domaćeg popa. Iako se sam zvuk definiše kao “retro”, tematika pesme je moderna, pa se tako svaka generacija može pronaći u njoj i osetiti njen vajb u i emociju. Ida već duže vreme daje pravi primer svojim starijim kolegama podržavajuću nas koji smo na početku i kojima je takav vid podrške jako potreban i značajan, prokomentarisao je Fantom.

Ida Prester Fantom Budalo 5 Ida Prester i Fantom su snimili novi ljubavni singl   pogledajte spot za pesmu Budalo

Ljubavna igra Ide i Fantoma prenesena je i u zanimljiv pop art video koji potpisuje iskusna filmska ekipa. Režije se prihvatio Miroslav Terzić, autor nagrađivanog filma Šavovi i serije Tajkun, a vizualni deo potpisuje snimatelj Miloš Jačimović (Tilva Roš). Kostime je osmislio Idin dugogodišnji art direktor Marko Ćerketa.

Pogledajte spot za singl Budalo:

Comments