Pre par dana sam se bacila u potragu za minđušama za jednu specijalnu priliku. U gradu sam već navikla da izgubim mnogo vremena, ne pronađem ono što tražim, ali zato kupim mnogo nekih drugih stvari i na kraju ostanem bez para za ono po šta sam pošla.

Na Facebook-u ima dosta online prodavnica koje inače pratim, pa sam odlučila da pogledam kakva je ponuda. Uglavnom su bile neke slične stvari i kako to već mora biti u mom slučaju, šta god da mi se učinilo interesantno, kada sam pitala za cenu, odustala sam.

Već sam polako počela da gubim volju i moj želja da odustanem je postajala sve izražajnija. I tako u tom besciljnom lutanju nailazim na vrlo zanimljivu radionicu nakita- City Glam Jewelry. Bilo je tu svačega – i prstenčića i narukvica i ogrlica, a i minđuša, zbog kojih sam i krenula u ovu potragu. Shvatila sam i da veliki deo nakita oni prave. Mnogo su mi se svidele stvari koje imaju u ponudi i razmišljala sam da li uopšte ima poente da saljem upite za cene.

Glam 1 Idealan poklon za prijateljicu za 8.mart

Prvo iznenađenje za mene je usledilo kada sam dobila odgovor samo što sam poslala poruku. Bilo je već 3 ujutru i nisam baš očekivala to. Drugo iznenađenje je usledilo kada sam pročitala poruku i videla da su minđuše koje mi se mnogo više sviđaju od svih koje sam videla na drugim mestima, skoro duplo jeftinije u odnosu na druge. Krenulo je tu dopisivanje, dogovaranje oko slanja i ispostavilo se da smo u blizini i da će mi oni o svom trošku doneti minđuše i to već sutra. Zamolila sam ih da mi ponesu da pogledam još par stvarčica koje su mi se učinile baš intersantne.

Tek kada sam ugasila laptop i svetlo i odlučila da legnem, palo mi je na pamet da ja ustvari nikada ranije nisam poručila ništa preko interneta. Jesam često gledala, informisala se, tražila… ali ovo je prvi put da nešto zaista poručujem. Slagala bih ako bih rekla da nisam bila skeptična i da nisam znala šta da očekujem. Prolazila mi je kroz glavu slika kako uzimam neke minđuše koje jedva liče na one koje sam ustvari želela… Ali sam shvatila da je najgore što može da se desi to da i ako mi donesu nešto bezveze, jednostavno ne uzmem i to je to… Izgubila sam 3 minuta života…

Glam 2 Idealan poklon za prijateljicu za 8.mart Glam 3 Idealan poklon za prijateljicu za 8.mart

Sutradan popodne me je zvala devojka koja se predstavila kao Jelena iz City Glam Jewelry-a i pitala me je da li stoji naš dogovor da se oko 18h nađemo ispred moje zgrade. Moj odgovor je bio potvrdan. Jeste da se ispred moje zgrade ne prave neki skupovi, ali se u tom trenutku uopšte nisam setila da je pitam kako ću je prepoznati, ako se zadesi par ljudi u tom trenutku dole.

Izašla sam, a ispred je stajala devojka sa ukrasnom kesicom u rukama i shvatila sam da je to ona. Upoznale smo se i predala mi je kesicu. Insistirala je da otvorim i pogledam da li mi se sviđaju minđuše i da li je to to što sam želela.

Glam 4 Idealan poklon za prijateljicu za 8.mart

Bila sam oduševljena. Minđuše su uživo izgledale još mnogo bolje nego na fotografiji. Nisam mogla da sakrijem svoje oduševljenje i počela sam da joj pričam svoja razmišljanja pre nego što smo se našle – od toga kako me je oduševio odgovor posle par minuta u 3 ujutru, preko toga kako nisam nikada ranije ništa zaista poručila preko Facebook-a, toga da je došla da mi donese mindjuše, pa do toga da me ne bi iznenadilo da mi je donela nešto potpuno bezveze, što možda podseća na ono što sam želela… Nasmejala se i rekla mi je da je to potpuno normalno razmišljanje, pogotovu kada se u novinama pročita šta se sve dešava. Rekla mi je da rade 24h dnevno. Bukvalno. Da se trude da u svakom momentu dogovore na sve zahteve i ideje svojih mušterija, jer kako ona kaže „svesni su šta za svaku devojku predstavlja nakit“. Svidela mi se ta rečenica, jer ja prva volim da sve bude u detalj onako kako sam zamislila i ako nešto milimetar odskače, smetaće mi i nikada to neću nositi. A što se fotografija tiče, kaže da sve fotografije oni prave i da se dešava da kada je lošije svetlo, ne vidi se lepo kako nakit zaista izgleda.

Glam 5 Idealan poklon za prijateljicu za 8.mart

Pričale smo sigurno jedno 15 minuta. Nisam znala da pored toga što nakit šalju na teritoriji Srbije, šalju ga i u Crnu Goru, po cenama poštarine kao da je unutar Srbije. Rekla mi je i da nakit koji se pravi, pravi ona. Da ono što imaju na stranici na Facebook-u, dostupno je u tom trenutku i nema čekanja, a da imaju i profil na Insagram-u sa istim imenom. Ono što mi se posebno svidelo, jeste to da mi je rekla da uskoro očekuju još dosta novih stvari da stigne i da će 8.marta biti veliko sniženje. Ja ipak nisam bila dovoljno strpljiva i morala sam odmah, kada je već donela još stvari, da kupim i jedan savršen prsten koji se stavlja preko celog prsta, a do sada ga nisam videla nigde u prodaji kod nas.

Otišla je da ondese još neki nakit, a ja sam prezadovoljna otišla kući. Koliko sam se prvo razočarala u ponudu i cene, pa posle koliko sam bila skeptična da neću dobiti ono što želim, toliko sam na kraju bila presrećna. A naravno, ispoštovala sam i svoju naviku „pored onoga šta ti treba i po šta si pošla, kupi obavezno i ono što ti trenutno uopšte ne treba, ali ti se sviđa“. Zapratila sam City Glam Jewelry i na Instagramu i na Facebook-u, svaki dan pratim njihove post-ove i nestrpljivo čekam osmomartovski popust.

Comments