San obuhvata jednu trećinu našeg života. Baš kao i celo telo, koža spava, ali je upravo tokom sna, njena obnova aktivnija nego ikada. Između ­ponoći i jedan ujutru, obnova kože je na svom vrhuncu i ovaj ključni period Vichy naziva duboki san kože. Prekratke noći ili loš kvalitet sna otežavaju obnavljanje kože što rezultira njenim lošim kvalitetom nakon buđenja. Idealia Skin Sleep Vichyjev je odgovor na potrebe žena čiji dinamičan život negativno utiče na njihov san. Zahvaljujući Idealia Skin Sleep noćnom gel-balzamu, bez obzira na kvalitet i trajanje sna, koža nakon buđenja izgleda popunjenije, odmorena je, sveža i blistava.

Koža se tokom ciklusa od 24 sata menja: tokom dana koža stimuliše odbrambenu funkciju, dok se tokom noći obnavlja, nahrani i odstranjuje otrovne materije koje se talože tokom dana. Proces obnavljanja je najintenzivniji između ponoći i jedan sat ujutru, kada je ćelijska deoba na vrhuncu. Ovom ključnom periodu dali smo naziv duboki san kože. To je period koji uslovljava celokupnu aktivnost kože tokom noći: intenzivira se ćelijska diferencijacija i reorganizacija, funkcija ćelijske barijere se obnavlja, mikrocirkulacija se ubrzava i deskvamacija (ljuštenje) se povećava. Loš kvalitet sna ili neprospavana noć nepovoljno utiču na obnavljanje odbrambene funkcije i hidrataciju kože. Nedostatak sna takođe utiče na oslobađanje hormona stresa, kortizola, koji dodatno doprinosi starenju kože, a odgovoran je i za iscrpljen izgled lica. Prekratke noći i loš kvalitet sna ostavljaju vidljive posledice na kvalitetu naše kože koje uočavamo ujutru kada se probudimo: bezličan i neujednačen ten, crvenilo, izraziti znakovi umora, tragovi jastuka na licu.

Za idealnu kožu nakon buđenja, čak i ukoliko su noći prekratke, Vichy je razvio novu noćnu negu Idealia Skin Sleep koja deluje na obnavljanje kože tokom noći i pomaže stvaranje vidljivih efekata obnavljajućeg sna. Aktivni sastojci nege Idealia Skin Sleep odabrani su zbog njihove sposobnosti delovanja na ćelijske mehanizme, ometene zbog problema sa spavanjem.

Hijaluronska kiselina hidrira kožu i čini je punijom.

Glicirizinska kiselina smiruje kožu i zajedno sa hijaluronskom kiselinom podstiče deobu ćelija.

Kofein podstiče mikrocirkulaciju i time doprinosi sprečavanju znakova umora.

LHA nežno ljušti mrtve ćelije rožnatog sloja, zato je površina kože glatka i ujednačena.

Vitamin B3 jača barijernu funkciju kože.

Ulje koštica kajsije osigurava koži potrebne lipide i čini je mekom.

STILL LIFE 01 013 Idealia Skin Sleep: Idealna koža nakon buđenja, čak i kada su vaše noći kratke
Comments