Ošišale ste se na kratko, osetile slobodu, kišu na glavi, lepotu minđuša koje se konačno vide u punom sjaju… i sada vam je dosta kratke kose i želite da ona ponovo poraste, ako je moguće, preko noći. Nažalost, svesne ste da ta magija ipak ne postoji, osim ako pod njom ne smatrate postojanje perika, i zato svoju kosu morate da puštate strpljivo i polako. Ipak, u jednom trenutku vaša kosa dođe u tu “ni kratku, ni dugu” fazu, i tada uopšte ne znate šta biste činili sa njom. Niti je lepa, niti je praktična, ne možete da je ponovo odsečete (iako biste impulsivno to rado uradile) a ne možete ni na silu da je učinite dužom, i jednostavno – ne znate šta je najbolje rešenje. Upravo u tom trenutku vreme je za neku od šest frizura u nastavku teksta, koje su savršene za sve one koji su u fazi puštanja kose.

French girl bob

Jedno je jasno, Francuskinje su uvek naša inspiracija, kako za stil odevanja, tako i za frizure. Jedna od poznatih francuskih filmskih junakinja je upravo Amelie Poulain koju igra harizmatična Audrey Tautou – a svoju popularnost Amelie je između ostalog stekla prepoznatljivom, kratkom bob frizurom sa šiškama. Ova frizura je idealna za fazu u kojoj vam kosa još uvek nije dovoljno duga za bob koji uokviruje lice, jer su njeni prednji pramenovi tik ispod jagodica, dok je nazad iznad vrata veoma kratka.

Stepenasti bob sa dugim šiškama

Kada vam kosa još malo izraste, najbolje bi bilo da je formirate u bob frizuru, ali sa stepenima i pramenovima. Stepeni će vašu kosu učiniti voluminoznijom i dinamičnijom i sprečiće je da ravno pada bez konkretne forme – kao što bi to inače činila kada je puštate. Ovime želite da postignete uredno-neuredni look, koji odlično prikriva fazu rasta kose.

Kratki simetrični bob zalizan unazad

Ovo je možda najatraktivniji i najviše seksi predlog sa liste! Za ovu frizuru ključno vam je da vam najduža linija kose bude ujednačena sa svih strana – odnosno da se u istoj dužini završavaju i prednji najduži pramenovi, i oni najkraći, koji se nalaze nazad iznad vrata. Zatim, svoju kosu blago zaližite gelom unazad ili je čak i malo nakvasite (odlično izgleda i u letnjoj wet look verziji) i isprskajte lakom kako bi ostala fiksirana, ali ne previše čvrsto.

Comments