Kovrdžava kosa je nekada pravi nered, i ne znamo kako sa njom da izađemo na kraj. Čak i onda kada uz sve preparate koje posedujemo uspemo da učinimo da izgleda okej za svakodnevnu varijantu – pitanje je kako je stilizovati za neku bitniju priliku, a da ne utrošimo sate i sate spremanja? Ravnu kosu možemo da uvijemo ili ispeglamo mnogo lakše, a ukoliko imate kovrdžavu kosu znate da ona sa sobom nosi izazov. U nastavku teksta navešću nekoliko kreativnih načina kako da napravite frizuru od kovrdžave kose bez preteranog truda, a da ona izgleda kao da je spontano savršena baš takva kakva jeste.

Messy podignuta frizura 

Kovrdžava kosa može izgledati veoma romantično ako je podignete, vežete u rep, a onda lokne ukosnicama zakačite i rasporedite neuredno, tako da se praktično ne vidi da ste je zapravo “samo vezali”. Ovaj look učiniće da bez mnogo truda izgledate potpuno bajkovito.

Konjski rep ili visoka punđa sa kovrdžavom kosom

Da, moguće je napraviti verziju konjskog repa sa kovrdžama iako ste mislili da to možda nije slučaj. Pri korenu kose nanesite ulje za kosu ili blagi gel kako biste je raščešljali, ali krajeve ostavite u prirodnom stanju. Zatim kosu čvrsto privežite u rep na vrhu glave, tako da vam je kosa do glave glatka i ravna, ali u repu neobuzdana. Ovaj jednostavni look smo čak mogli videti na crvenom tepihu, gde ga je iznela Bella Hadid.

Fringe frizura sa šiškama koja uokviruje lice

Kovrdžava kosa ne mora uvek biti duga, i skraćivanje zapravo može biti prava odluka za vas. Kosa koja uokviruje vaše lice činiće da izgledate svežije i mlađe, a ukoliko skratite i šiške – delovaćete kao da veoma mislite o tome kako vam kosa izgleda, jer na neki način, ovim look-om ćete uvek imati frizuru.

Comments